Slik så det ut ved stengning på Wall Street onsdag:

  • Dow Jones -0,02 prosent til 35.805,17 poeng
  • Nasdaq 0,44 prosent til 15.845,23 poeng
  • S&P500 0,23 prosent til 4.701,51 poeng

Aksjene startet i negativt terreng, men to seg inn etter hvert. Markedet har vært engstelig for hva resultatet vil være av at den amerikanske sentralbanken vil kutte støttekjøpene sine. I dag fikk markedsaktørene mer innsikt i hva medlemmene av rentekomiteen i Federal Reserve tenker om saken, da referatet fra det siste rentemøtet ble offentliggjort.

USA er for tiden preget av kraftig inflasjon i forbindelse med gjenåpningen av samfunnet. Arbeidsledigheten er på rekordlavt nivå og prisene stiger kraftig. I referatet fra møtet som ble avviklet for tre uker siden, skriver komiteen at den ikke vil nøle i å iverksette tiltak for å adressere inflasjonspresset. I mellomtiden har inflasjonen nådd sitt høyeste nivå siden 1990-tallet, skriver Bloomberg.com.

På onsdag var oppgang for energiaksjer og eiendom, samt at den teknologitunge Nasdaq-indeksen også steg mer enn de øvrige indeksene.

Laveste antall nye arbeidsløse på 50 år

Før børsåpning annonserte det amerikanske arbeidsdepartementet at antallet førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA (jobless claims) var 199.000 personer i forrige uke. Det er det laveste tallet siden 1969, skriver flere amerikanske nettsteder.

Bruttonasjonalproduktet (bnp) i USA steg 2,1 prosent i tredje kvartal 2021 målt i årlig takt, ifølge reviderte tall.

Personlig forbruk i USA økte i oktober mer enn ventet fra måneden før.

Ordreinngangen for varige goder i USA var ned 0,5 prosent i oktober på månedsbasis. På forhånd var det ventet en svak oppgang på 0,2 prosent.

Det blir ingen handel på de amerikanske børsene torsdag ettersom amerikanerne feirer Thanksgiving, eller høsttakkefest.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.