Optimismen rår og de ledende amerikanske børsindeksene stiger pent ved åpning mandag, bortimot én prosent. Børsoppgangen skyldes i stor grad at amerikanske myndigheter ved FDA (Food and Drug Administration) sent søndag kunngjorde hastegodkjennelse av nye medisiner for å behandle koronasyke.

Investorene bryr seg lite om at godkjennelsene kommer etter tungt politisk press fra president Trump, og kritikk fra medisinsk hold om at medisinene ennå ikke er godt nok testet. Dette dreier seg om medisiner for å behandle koronasyke, ikke en vaksine.

Svenskbritiske AstraZeneca er blant selskapene som stiger på børsen, nesten fire prosent, etter at Financial Times skrev at amerikanske myndigheter skal være klar til å hastegodkjenne en vaksine fra selskapet.

Reiseliv opp på håp

Håp og tro på at medisiner og vaksiner kan være om hjørnet gjør at flyaksjer og cruiseaksjer også stiger pent i åpningshandelen på børsen.

Slik snakker Trump om Kamala Harris: – Hun var slem på et nivå som bare var grusomt
– Hun var mitt førstevalg, så vi får se hvordan hun vil fungere.
01:36
Publisert:

Teknologiginantene Apple og Facebook er begge opp vel tre prosent rett etter åpning på Wall Street, og teknologiindeksen Nasdaq fortsetter ufortrødent oppgangen de siste ukene og månedene.

Børsene har så langt ikke latt seg affisere i særlig grad av at to orkaner er på vei inn mot Gulfkysten i USA, den første mandag kveld lokal tid.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.