Slik så det ut ved stengetid på Wall Street:

  • Industritunge Dow Jones er opp 0,29 prosent

  • Den brede S&P 500-indeksen er opp 0,65 prosent

  • Teknologitunge Nasdaq er opp 1,04 prosent

Klokken 19 norsk tid kom beslutningen om at Fed trapper ned de statlige støttekjøpene med 15 milliarder dollar i måneden fra november. Samtidig kom det signaler på at sentralbanken ikke har planer om å øke rentene i nærmeste fremtid.

CNBC skriver at industriindeksen Dow Jones steg 85 poeng etter å ha falt mer enn 160 poeng tidligere på dagen. Gjeninnhentingen førte en ny dagsrekord for indeksen. Også S&P 500 og Nasdaq steg til nye rekorder.

Selv om økonomene i forkant mente at det fortsatt er et stykke igjen til at rentene settes opp i USA, var det en klar forventning om at støttekjøpene av verdipapirer nærmet seg slutten.

Fed kjøper verdipapirer for 120 milliarder dollar hver måned, såkalte kvantitative lettelser, for å stimulere økonomien, og for å holde rentene lave.

Hvor rask Fed i dag indikerer at de kvantitative lettelsene skal avta, vil påvirke finansmarkedene. Dersom Fed reduserer støttekjøpene raskt kan det føre til at investorene frykter at rentene vil gå mye opp. Reduseres støttekjøpene i et lavt tempo kan det få markedene til å tro at Fed ignorerer inflasjonstrusselen, skrev CNBC i forkant av uttalelsen fra Fed.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.