Etter et kvarters tid med handel på børsene i New York fredag så nøkkelindeksene slik ut:

  • Den brede samleindeksen S&P 500 faller 0,12 prosent
  • Industriindeksen Dow Jones faller 0,43 prosent
  • Tek-dominerte Nasdaq stiger 0,17 prosent

Rekord-nivåer

Både Nasdaq og S&P 500 nådde rekordhøye nivåer da handelen stengte torsdag, til tross for stor usikkerhet knyttet til spørsmål som inflasjonstrykk, innstramming av sentralbankenes økonomiske smittetiltak og en stadig verre smittesituasjon i Europa og USA.

Mens Nasdaq fortsetter oppturen, går det motsatt vei for aksjemarkedet forøvrig. Fredagens fall i den brede Stoxx Europe 600-indeksen er en viktig årsak til at amerikanske investorer har nerver når de avslutter uken, skriver Bloomberg.

– Kan USA bli mer sårbart enn mange europeiske land gjennom vinteren , selv om overskriftene er i Europa nå? Nyere historie tilsier at USA har en høtere terskel for økonomiske innstramminger knyttet til covid, men det er også lavere vaksinasjonsrater enn sammenlignbare europeiske land, skriver Deutsche Bank-strateg Jim Reid i et notat gjengitt av samme nyhetsbyrå.

Dette er det du bør vite om inflasjon
Finansredaktør i DN Terje Erikstad forteller deg det du trenger å vite om inflasjon.
01:23
Publisert:

Gjenåpningsaksjer faller

Selskaper som tjener på gjenåpning har falt etter at børsene åpnet i New York. Flyselskapene American Airlines og Delta faller henholdsvis 1,9 og 2,4 prosent. Cruise-rederiene Norwegian Cruise Line og Royal Carribean faller henholdsvis 2,4 og 3,5 prosent.

President Joe Bidens 2000 milliarder dollars-pakke for å fornye amerikansk infrastruktur fikk fredag ettermiddag støtte i Representantenes hus, men skjebnen i Senatet er fortsatt ikke avklart.

Det er også åpent hvem som blir sentralbanksjef, det vil si om Jerome Powell blir sittende eller om dagens guvernør, Lael Brainard, overtar.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.