Det ble en blandet dag på Wall Street, hvor to av tre aksjeindekser steg, mens Nasdaq ikke klarte å hente inn fallet fra tidligere på dagen.

  • Dow Jones endte opp 0,55 prosent til 35,813,80 poeng
  • Nasdaq endte ned 0,5 prosent til 15.775,14 poeng
  • S&P500 endte opp 0,17 prosent til 4.690,70 poeng

Tidlig på handelsdagen var imidlertid teknologiindeksen Nasdaq ned mye kraftigere. Ved 19.40-tiden norsk tid var fallet på rundt 1,57 prosent.

Koronabakrus for Zoom

Videokonferanseselskapet Zoom fikk som ventet juling på børsen. Etter handelsslutt mandag kveld la selskapet frem en kvartalsrapport som markedet slet med å absorbere.

I regnskapsmessig fjerde kvartal venter Zoom en omsetning på litt over én milliard dollar, som er omtrent uendret fra kvartalet før. Dette er første gang i historien selskapet ikke venter vekst, og viser at koronabølgen selskapet red på, i stor grad har ebbet ut, påpeker The Wall Street Journal.

Finansdirektør Kelly Steckelberg i Zoom sa på mandagens kvartalspresentasjon at online-delen av Zooms virksomhet «vil møte motvind i de kommende kvartalene med færre kunder og forbrukere som tilpasser seg». Samtidig har en rekke meglerhus nedjustert sine kursmål på Zoom-aksjen etter kvartalsrapporten, hvorav Deutsche Bank kutter til 280 fra 350 dollar og Wells Fargo til 245 dollar fra 275 dollar pr aksje.

Zoom-aksjen endte ned 14,43 prosent.

Fallet for de øvrige teknologiaksjene, skyldes ifølge CNBC at høyere rente legger press på teknologi-aksjene. Sosiale medie-aksjene til Facebook-selskapet Meta og Twitter falt mer enn to prosent, mens Netflix gikk ned 1,8 prosent.

Da fasit ble gjort opp klokken 22.00 norsk tid endte Facebook-eier Meta ned 1,1 prosent til 337,25 dollar. Twitter var ned 0,36 prosent til 47,14 dollar. Mens Netflix dalte 0.78 prosent til 654,06 poeng.

Oljeprisene falt tirsdag morgen som følge av at USA planla en koordinert frigjøring av oljereserver. Da president Joe Biden senere bekreftet at USA vil ta ut 50 millioner fat olje fra sine strategiske lagre, reagerte oljeprisen med et lite løft.

Like før 20.30 norsk tid gikk president Biden på talerstolen og lovet billigere drivstoff til det amerikanske folket.

Inflasjon uroer amerikanere

USAs finansminister Janet Yellen uttalte mandag at inflasjonen i landet har nådd et nivå som uroer de fleste amerikanere, og at landet på alvor må begynne å bekymre seg for den høye prisveksten.

Bidens grep om å bruke av landets strategiske oljereserver, er ment å bøte på de økende drivstoffprisene i landet, og hindre en forsterket inflasjon.

Bensinprisen i USA ligger nå i gjennomsnitt på rundt 30,44 kroner per gallon – noe som tilsvarer 8,04 kroner literen. Dette er lite sammenlignet med Norge, men det har vært en kraftig økning det siste året som gjør at inflasjonsrammede amerikanske forbrukere har vanskelig for å holde følge, skriver NTB.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.