Da ukens siste handelsdag var avsluttet så nøkkelindeksene slik ut:

Samleindeksen S&P 500 var opp 0,39 prosent

Industriindeksen Dow var opp 0,25 prosent

Teknologitunge Nasdaq var opp 0,79 prosent

Uken endte ned

Oljeprisen har steget omtrent ti prosent på to dager, og er nå den høyeste på mer enn en måned. Dette har bidratt til å løfte energiaksjene gjennom fredagen. Flere banker har på sin side tynget børsen, med giganten Wells Fargo i spissen, mer enn tre prosent ned.

Sistnevnte er trukket frem av investeringsbanken Keefe, Bruyette & Woods som den fremste av 21 banker som kan komme til å kutte ut utbytte.

Når handelen stenger fredag har Wall Street hentet inn noe av fallet fra ukens tre første dager. Onsdag var S&P 500 ned 3,7 prosent for uken, noe som var hentet inn til minus 2,5 prosent fredag. Både Dow og Nasdaq er omtrent 2,2 prosent ned, tross et positivt stemningsskifte som begynte torsdag.

Huawei-beskjed dårlig mottatt

Dette er dermed den verste uken siden mars, noe som i stor grad skyldes det stadig mer anspente forholdet mellom Kina og USA, ifølge Bloomberg.

Foreløpig siste trekk kom fredag, da amerikanske myndigheter kunngjorde at de ville stramme inn ytterligere overfor den kinesiske teknologikjempen Huawei. Selskapet er fra før bannlyst fra å kjøpe amerikansk teknologi, men har omgått forbudet ved å handle i tredjeland. Det er dette smutthullet amerikanerne sier de vil tette nå. Beskjeden tynget aksjene til selskaper som produserer elektronikk, deriblant Qualcomm som har levert deler til Huaweis telefoner, og er nede rundt fem prosent fredag.

– Mye å tenke på

Sabelraslingen har bidratt til å helde kaldt vann i årene på investorene, ifølge Tracie McMillion, sjefstrateg hos Wells Fargo Investment Insitute.

– Investorer har fått mye å tenke på når det gjelder Kina, sier han til Bloomberg.

Og, påpeker han:

– Vi har fått data denne uken som fremhever den vanskelige situasjonen økonomien befinner seg i nå.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.