Lenge så det positivt ut for S&P 500 og Dow Jones, men det snudde den siste timen.

Tirsdagens handel på Wall Street endte slik for de tre hovedindeksene:

  • Den brede S&P 500-indeksen falt 0,84 prosent.
  • Industritunge Dow Jones falt 0,41 prosent.
  • Teknologiindeksen Nasdaq Composite falt 1,40 prosent.

Amerikanske flyselskap har den siste uken opplevd flere bestillinger. Investorene så pilene peke oppover for noen av de største selskapene. Blant annet steg Delta Air med 1,07 prosent.

For teknologiselskapene var dagen vanskeligere – gigantselskaper som Apple, Facebook og Microsoft falt henholdsvis 3 prosent, 1,8 prosent og 1,7 prosent.

Det skulle bli en «all-time high» for S&P 500, etter at indeksen stengte beveget seg opp til 3367,5 tirsdag, men det snudde brått etter at Apple-aksjen suste nedover. Det skriver CNBC.

Tidenes høyeste notering for S&P 500 er 3386,2.

Vaksinenyheter og ny krisepakke

Tirsdag hevdet Russlands president Vladimir Putin Russland er blitt det første landet i verden til å gi regulatorisk godkjennelse for en koronavaksine, melder Reuters. Beskjeden kommer kun to måneder etter at prosessen med å teste vaksinen på mennesker begynte. Ifølge CNBC skal datteren til Putin være en av dem som har tatt vaksinen. Det offisielle antallet smittede av koronaviruset har nå passert 20 millioner.

Samtidig venter investorene på en ny krisepakke fra amerikanske myndigheter, slik de også gjorde i forrige uke. Politikerne sliter med å bli enige om rammene for denne, men det skal nå være bevegelser i forhandlingene, ifølge aksjeanalytiker Roger Berntsen i Nordnet.

Begge hendelsene var på forhånd ventet å prege tirsdagens åpning av Wall Street, ifølge Marketwatch.

Positiv start på uken

Gårsdagen endte med at de tre toneangivende indeksene i USA steg 0,4 prosent i snitt i løpet av ukens første handelsdag. Blant gårsdagens vinnere finner man cruiseselskapet Royal Caribbean, med en stigning på over ti prosent, samt det mye omtalte flyselskapet Boeing, som steg med 5,5 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.