Tirsdag ble nok en sterk dag på børsen i New York, med alle de toneangivende indeksene tydelig opp da handelen stengte.

  • Den brede samleindeksen S&P 500 var opp 1,9 prosent
  • Industriindeksen Dow var opp 2 prosent
  • Teknologitunge Nasdaq var opp 1,7 prosent

Dermed ble tirsdag den tredje, strake handelsdagen med oppgang, etter at kursene stupte forrige torsdag. Denne ukens handel startet også med et lite ras, med Dow ned nesten tre prosent ned da handelen åpnet, utløst av frykten for økende smitte og nye, skadelige smitteverntiltak.

Bildet snudde imidlertid totalt, da den amerikanske sentralbanken annonserte at de ville iverksette direktekjøp av selskapsgjeld for enorme summer, med hensikt å bedre situasjonen i kredittmarkedene.

Responderer best på gode nyheter

Gjennom dagens handel har internasjonale nyheter gjort det ettertrykkelig klart at koronapandemien ikke er bekjempet ennå, med nye smitterekorder i de amerikanske delstatene Florida og Texas, samt et kraftige utbrudd i den kinesiske hovedstaden Beijing som har ført til at alle byens skoler stenger.

Samtidig har ikke nyhetene bare vært mørke. Nyhetene om en studie fra Oxford-universitetet i England, som viste at det billige, betennelsesdempende legemiddelet dexametason demper dødeligheten hos flere pasienter.

– Det viser at markedet fortsatt er ekstremt reaktivt når det kommer virus-relaterte nyheter. Særlig på oppsiden når nyhetene er gode, sier Liz Ann Sonders, sjefstrateg hos Charles Schwab & Co til Bloomberg.

Også uventet sterke tall fra detaljhandelen bidro til den gode stemningen, noe president Donald Trump bemerket på Twitter:

Nye tusen milliarder dollar på bordet

Handelen har også vært preget av rykter om økonomisk stimuli på enda én billion dollar over de neste ti årene – tilsvarende litt i underkant av ti tusen milliarder kroner – altså litt mindre enn Oljefondet.

Pengene skal brukes for å fornye USAs falleferdige infrastruktur, og skal gå til både tradisjonelle infrastrukturkonstruksjon av typen veier og broer, men også til 5G-master og å bygge ut bredbåndet utenfor byene.

Infrastrukturpakken er nå under utforming, sier kilder tett på arbeidet blant annet til nyhetsbyrået Reuters, som bemerker at en infrastruktursatsing i den størrelsesorden har vært noe presidenten har vært et av presidentens valgløfter i en årrekke. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.