Teknologiaksjene var eneste, svake lyspunkt på Wall Street da børsene i New York stengte onsdag.

  • Den tech-tunge indeksen Nasdaq endte opp 0,15 prosent
  • Den brede samleindeksen S&P 500 falt 0,36 prosent
  • Industriindeksen Dow falt 0,65 prosent

Siden fredag forrige uke har krisehjelpen fra amerikanske myndigheter bidratt til å løfte kursene, men nå ser det ut som om koronafrykten igjen har tatt overhånd, forsterket av nye, alvorlige smitteutbrudd i flere land.

«Myk lockdown» i Beijing preger markedene

Kineserne jobber hardt med å få et kraftig utbrudd i Beijing under kontroll, og rapporterte onsdag 31 nye tilfeller i hovedstaden, opp fra 27 tirsdag. Foruten å stenge alle skoler og universiteter har myndighetene i byen nå kansellert over 1200 flyvninger – hele 70 prosent av inn- og utfart til byens to flyplasser. 29 nabolag er stengt av i kjempebyen, i det CBS omtaler som en «myk lockdown».

Også i flere amerikanske delstater går utviklingen feil vei, og Texas har rapportert om en elleve prosent økning i innleggelser det siste døgnet. I Brasil fortsetter sykdommen å bre seg, og Iranske myndigheter har advart om at landet kan måtte komme til å stenges ned én gang til, ifølge Bloomberg.

– Volatilitet er garantert kommet for å bli

På Wall Street fikk dette utslag i store svingninger gjennom dagen.

– Volatilitet er garantert kommet for å bli, og mest sannsynlig blir det sånn ut året, sier Michael Reynolds, strateg hos Glenmede Trust til Bloomberg.

Reynolds advarer mot å være skråsikker i tiden fremover.

– Vi har å gjøre med noe som ikke er økonomisk i sin natur. Alle som tror de kan forutse virusets bane lurer seg selv, sier han.

Aksjer innen energi, eiendom og finanssektoren var blant dem som trakk Wall Street ned. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.