Aksjehandelen i USA startet uken med oppgang på Wall Street-børsene. De tre toneangivende indeksene S&P 500, Dow Jones Industial Average og Nasdaq Composite steg alle opp fra fredagens sluttkurs:

  • Industritunge Dow Jones er opp 0,90 prosent
  • Den brede S&P 500-indeksen steg 0,72 prosent
  • Teknologiindeksen Nasdaq Composite steg 1,47 prosent.

Tik Tok-avtale gir kursøkning for Microsoft

Særlig på den teknologitunge Nasdaq-børsen ble mandagen en opptur. It-giganten Microsoft steg 5,62 prosent, etter at det ble klart at selskapet prøver å få på plass en avtale om å kjøpe opp den amerikanske virksomheten til den kinesiske sosiale medier-plattformen Tik Tok.

Avtalen – dersom den kommer på plass – vil være et resultat av at myndighetene i USA har gitt det kinesiske selskapet et ultimatum, der de har valget mellom å selge deler av virksomheten sin, eller forlate landet, skrive blant andre Wall Street Journal.

Også Apple-aksjen hadde en god dag, og stengte med en oppgang på 2,52 prosent, og en kurs på 435,75 dollar, som er rekord for aksjen.

– Vi ser et børs-rally i teknologisektoren etter noen av kvartalsrapportene som kom forrige uke, sier investeringsdirektør James Ragan i D. A. Davidson til CNBC.

Signaler fra Det hvite hus om kompensasjon

Dagens stigning gjør at Nasdaq-indeksen nok en gang har nådd et rekordhøyt nivå, etter at den allerede i juni hadde hentet seg inn fra fallet under den tidlige fasen av koronakrisen.

Samtidig har Det hvite hus gått ut med at de vurderer å styrke arbeidsledighetskompensasjonen, som ifølge Bloomberg har bidratt til optimisme i markedene.

Ragan mener at den brede S&P 500-indeksen har litt høyere kurs enn hva D. A. Davidson mener er riktig, gitt usikkerheten rundt koronapandemiens langsiktige effekt på markedene.

– Hvis vi ser litt mer langsiktig på det, så kan det nok hende at kursene stiger mer, men vi trenger bedre synlighet, sier han. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.