Børsoptimismen har vært i luften i det amerikanske markedet den siste tiden og Nasdaq er opp 15,77 prosent på én måned. Ved stengetid norsk tid klokken 22.00 ser det slik ut på toneangivende hovedindeksene på Wall Street:

  • Den brede S&P 500-indeksen steg 1,73 prosent.
  • Den industritunge Dow Jones-indeksen steg 1,27 prosent.
  • Teknologiindeksen Nasdaq steg 2,09 prosent.

Med ukens oppgang på 3,25 prosent har S&P 500-indeksen steget fire uker på rad, og styrer nå mot sin lengste ukentlige stigningsrekke siden november 2021.

Spotprisen på råoljen Brent handles fredag kveld for 98 dollar fatet, ned 1,33 prosent fra torsdag.

Wall Street svingte i går

Gårsdagens handelsdag startet med kraftig opptur, men det snudde midt i og flere indekser endte i minus.

Ved børsstenging klokken 22.00 endte de toneangivende indeksene på Wall Street slik:

  • Den brede S&P 500-indeksen falt 0,07 prosent.
  • Den industritunge Dow Jones-indeksen steg 0,08 prosent.
  • Teknologiindeksen Nasdaq falt 0,58 prosent.

Et av selskapene som bidro til fallet på Nasdaq var elbil- og teknologiselskapet Tesla som endte handelsdagen 2,62 prosent ned.

Prisstigningen i USA for juli måned viste seg å være lavere enn ventet, viste tallene som kom onsdag. Siden det historisk høye nivået i juni på 9,1 prosent, har prisstigningen avtatt med 0,6 prosent i juli. Det førte til kraftig optimisme på Wall Street onsdag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.