Nasdaq klatret over tre prosent tirsdag, mens S&P 500 endte opp 2,7 prosent. Wall Street fortsatte ferden oppover onsdag.

De tre amerikanske hovedindeksene endte slik onsdag:

  • Den brede S&P 500-indeksen steg 0,6 prosent.
  • Den industritunge Dow Jones-indeksen snudde fra nedgang, til en oppgang 0,1 prosent.
  • Teknologiindeksen Nasdaq steg 1,6 prosent.

Resultatsesongen er i full gang, og investorene følger nøye med på hvordan selskapene tilpasser seg endringene i økonomien og den økende inflasjonen i USA.

Strømmetjenesten Netflix la frem sitt regnskap for andre kvartal etter Wall Street stengte tirsdag. I kvartalsrapporten fremkom det at abonnentflukten til Netflix var lavere enn forventet og at selskapet vil få én million nye abonnenter i tredje kvartal. Aksjen steg 7,4 prosent.

Den store konkurrenten Disney hadde også en god dag på børs, og steg 3,7 prosent, mens Amazon steg 3,9 prosent.

Kvartalsskred

Det har vært kraftige svingninger i aksjemarkedet den siste tiden etter at amerikansk inflasjon nådde sitt høyeste nivå siden 1981. En rekke selskaper, slik som investeringsbanken Goldman Sachs, har rapportert reduserte inntekter, men likevel overgått forventningene, skriver Wall Street Journal.

– Inntjeningen har underbygget fortellingen om at veksten ikke er i ferd med å falle utfor et stup. Det ser ikke nødvendigvis ut som vi om det kommer en resesjon, men en rekke selskaper har vært forsiktige med sine prognoser fremover, sier Investeringsdirektør ved Kleinwort Hambros, Fahad Kamal til Wall Street Journal.

Etter børsstenging klokken 22 norsk tid onsdag legger elbilprodusenten Tesla frem sitt regnskap for andre kvartal. Tesla leverte omtrent 255.000 elbiler i andre kvartal, hvilket er en nedgang fra 310.000 i første kvartal. Selskapet som eies av den eksentriske milliardæren Elon Musk har falt over 30 prosent på børsen i 2022, etter at selskapet steg himmelhøyt de to foregående årene. Aksjen stiger cirka en prosent. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.