Wall Street fortsatte nedgangen torsdag, den tredje dagen på rad med røde tall.

Slik så det ut ved handelsslutt for de toneangivende indeksene:

  • Den brede S&P 500-indeksen falt 0,76 prosent
  • Teknologiindeksen Nasdaq falt 0,76 prosent
  • Industri tunge Dow Jones falt 0,96 prosent

Onsdag falt samtlige av indeksene. Aller størst nedgang opplevde S&P 500 med et fall på 1,6 prosent.

Resultatrush

Resultatene fra selskapene på Wall Street fortsetter å renne inn, men bakteppet og utsiktene fremover er fortsatt knyttet til usikkerheten i den globale økonomiske situasjonen. Ifølge data fra Factset Research, har analytikerne allerede nedjustert sine forventninger til omsetningsvekst for selskapene i fjerde kvartal.

– Resultatene for fjerde kvartal kan gi litt innsikt, men viktigere er kommentarer fra ledelsen om de fundamentale forholdene i selskapene. Samtidig, er problemet at direktørene har incentiver som tilsier at de bør være optimistiske nå, sier analytiker Nicholas Colas i analysebyrået Datatrek gjengitt av Yahoo Finance.

Etter handelen på Wall Street, kom strømmetjenesten Netflix med sine tall for fjerde kvartal. Selskapet la til flere abonnementer enn det hadde anslått på forhånd, og kunngjorde også at toppsjef Reed Hastings nå blir arbeidende styreleder. Han delte allerede konsernsjefjobben med Ted Sarandos, som nå får selskap av driftsdirektør Greg Peters.

Netflix-aksjen falt tre prosent i regulær handel, men stiger over fem prosent i etterhandelen.

Fed med signal om høye renter

Den amerikanske visesentralbanksjefen Lael Brainard sa i en tale torsdag at rentene må forbli høye for at økonomien skal kjøles ned. Inflasjonen viser tegn til å sakke akterut, men den er fortsatt for høy.

– Selv med nedgangen vi har sett nylig forblir inflasjonen høy. Pengepolitikken må derfor forbli restriktiv over en lenger periode for å sikre at inflasjonen går tilbake til to prosent, sa Brainard under en tale ved University of Chicago School of Business.

Visesentralbanksjefen gikk ikke inn på hvor mye hun mener Fed bør heve renten ved neste rentemøte. Hennes forventninger til rentetoppen i 2023 ble heller ikke nevnt.

– Klare tegn på oppbremsing

Onsdag viste Nøkkeltallene i USA et fall for både detaljhandelen og industrien. Samtidig kan nøkkeltallene bety at Feds rentehevinger nærmer seg rentetoppen.

– Selv om dette ikke omfatter hele forbruket, er det nå klare tegn på oppbremsing. Det ser ut som renteoppgangen begynner å bite på de varige godene, som er mest rentesensitive, skriver seniorøkonom Knut A. Magnussen i DNB i bankens morgenrapport torsdag.

I tillegg til nøkkeltallene, publiserte den amerikanske sentralbanken Beige Book. Dette er Feds svar på rapporten Regionalt nettverk. Rapporten konkluderte med at utviklingen i aktiviteten var på samme nivå siden sist rapport ble publisert.

Oppsigelser i Silicon Valley

Onsdag ble det kjent at den amerikanske teknologigiganten Microsoft vil si opp så mange som 10.000 ansatte ut 31. mars.

– Jeg er sikker på at Microsoft vil komme sterkere og mer konkurransedyktig ut av dette, skrev administrerende direktør Satya Nadella i Microsoft i et notat til sine ansatte onsdag.

Det skjer etter at netthandelskjempen Amazon allerede varslet om å kutte 18.000 stillinger. Også Meta har sagt opp flere tusen ansatte, det samme med Snap.

Ifølge CNBC har teknologiselskapene sagt opp så mange som 60.000 ansatte det siste året.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.