Få minutter etter tirsdagens åpning på Wall Street er dette status på de tre hovedindeksene:

  • Den brede S&P 500-indeksen stiger 0,5 prosent.
  • Industritunge Dow Jones stiger 1,2 prosent.
  • Teknologiindeksen Nasdaq Composite faller 0,6 prosent.

På forhånd var det ventet at alle de tre hovedindeksene skulle stige, etter at alle tre steg i det såkalte «Stock futures».

I tillegg nærmer S&P 500-indeksen seg «all-time high», etter at de stengte på 3360,5 mandag, ifølge Barron. Årsaken er diskusjonen om et potensielt skattekutt, samt tegn til stagnering i spredningen av koronaviruset i USA, ifølge Marketwatch. Tidenes høyeste notering for S&P 500 er 3386,2.

Blant selskapene som har vært i fokus i forkant av den amerikanske børsåpningen tirsdag er klesgiganten Canada Goose, som falt 7,3 prosent i såkalt «premarket trade», eller førmarkedshandel. Selskapet rapporterte nemlig om et tap på nesten 40 millioner dollar, samt stort inntektsfall i andre kvartal.

Vaksinenyheter og stimulansepakke

Tirsdag hevdet Russlands president Vladimir Putin Russland er blitt det første landet i verden til å gi regulatorisk godkjennelse for en koronavaksine, melder Reuters. Beskjeden kommer kun to måneder etter at prosessen med å teste vaksinen på mennesker begynte. Ifølge CNBC skal datteren til Putin være en av dem som har tatt vaksinen. Det offisielle antallet smittede av koronaviruset har nå passert 20 millioner.

Samtidig venter investorene på en ny stimulansepakke fra amerikanske myndigheter, slik de også gjorde i forrige uke. Politikerne sliter med å bli enige om rammene for denne, men det skal nå være bevegelser i forhandlingene, ifølge aksjeanalytiker Roger Berntsen i Nordnet.

Begge hendelsene var på forhånd ventet å prege tirsdagens åpning av Wall Street, ifølge Marketwatch.

Positiv start på uken

Gårsdagen endte med at de tre toneangivende indeksene i USA steg 0,4 prosent i snitt i løpet av ukens første handelsdag. Blant gårsdagens vinnere finner man cruiseselskapet Royal Caribbean, med en stigning på over ti prosent, samt det mye omtalte flyselskapet Boeing, som steg med 5,5 prosent.

En av mandagens største børstapere var videokameraprodusenten Eastman Kodak som falt nesten 30 prosent, etter at et regjeringslån på 765 millioner dollar ble satt på pause. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.