Det vakte oppsikt i helgen da administrerende direktør og grunnlegger Elon Musk lot Twitter-følgerne avgjøre om han skal selge ti prosent av aksjene i selskapet eller ikke.

Da fristen på avstemmingen gikk ut var resultatet klart: Av 3,5 millioner stemmer, sa 57,9 prosent av dem ja til salg. Det betyr at Musk vil selge aksjer verdt 180 milliarder kroner.

Musk forklarte avstemmingen med den pågående debatten om at velstående i USA lar være å selge aksjer for å unngå å betale skatt. Selv skrev Musk på Twitter at han ikke tar ut lønn eller får bonus og at hans eneste metode for å betale skatt er nettopp ved å selge aksjer.

Formuen krympet med 17 mrd. kroner

Tesla-aksjen falt nær fem prosent mandag, og ble handlet til 1162,7 dollar ved stengetid på Wall Street.

Som følge av kursfallet har formuen til Musk krympet med rundt to milliarder dollar, ifølge Bloomberg. Det tilsvarer rundt 17 milliarder norske kroner etter dagens kurs.

Til tross for nedgang mandag, har Tesla-aksjen steget kraftig det siste halvåret. Siden mai er aksjekursen om lag doblet.

Svak oppgang

Alle de tre toneangivende indeksene på Wall Street endte med svak oppgang mandag:

  • Industritunge Dow Jones steg 0,28 prosent.
  • Den brede S&P 500-indeksen steg 0,09 prosent.
  • Teknologitunge Nasdaq steg 0,07 prosent.

Mandag ble det kjent at Kongressen vedtok en ny infrastrukturpakke på mer enn 1000 milliarder dollar.

Oktober var årets hittil sterkeste måned på Wall Street, og den positive trenden har fortsatt i november. Så langt i år er den brede samleindeksen S&P 500 opp over 27 prosent. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.