Wall Street åpnet svakt opp torsdag. Siden har imidlertid stemningen snudd og like etter klokken 20.00 norsk tid er utviklingen ganske flat på de amerikanske børsene.

Det har vært en volatil uke i markedene. Uken startet med kollaps i oljemarkedene der amerikansk lettolje ble handlet for nesten minus 40 dollar fatet. Dagen etter fulgte nordsjøolje opp, og falt brutalt. På sitt svakeste ble et fat nordsjøolje handlet til nært 16 dollar fatet. Torsdag ettermiddag står et fat i rundt 22 dollar fatet.

Den brede samleindeksen S&P 500 startet uken med et fall på nesten fem prosent før den onsdag steg over to prosent. Noen timer etter åpning ser de tunge amerikanske indeksene slik ut:

  • Industritunge Dow Jones stiger 0,16 prosent
  • S&P 500 faller 0,04 prosent
  • Teknologitunge Nasdaq faller 0,11 prosent

Vi er nå inne resultatsesongen, og selskapene leverer resultater på løpende bånd.

– Resultatene er det store man leser om dagen, og det som styrer aksjekursene de neste tre månedene. Men det er ingen fest i denne resultatsesongen, sa porteføljeforvalter Hans Thrane Nielsen i Storebrand Asset Management til DN torsdag.

Det er en litt annen resultatsesong enn vanlig, og de aller fleste selskapene er kraftig påvirket av koronapandemien. For andre kvartal er det meste i det blå. Stadig flere selskaper trekker guidingene tilbake, rett og slett fordi de ikke klarer å legge frem fornuftige tall og utsikter nå som alt er usikkert.

Før børsåpning ble tall for nye trygdesøkere i USA sluppet. Antall førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA var på 4.427.000 forrige uke, ifølge tall fra det amerikanske arbeidsdepartementet.

På forhånd var det ventet 4,2 millioner nye trygdesøkere, ifølge Direkt Makro.

Totalt har 26 millioner amerikanere søkt om ledighetstrygd i løpet av de siste fem ukene. Til sammenligning falt sysselsettingen «bare» med 8,7 millioner i løpet av finanskrisen, skriver Mikael Milhøj i Danske Bank.

– Ledighetsraten ligger nok på i underkant av 20 prosent for øyeblikket, men vi blir klokere når de offisielle ledighetstallene for april kommer i begynnelsen av mai, skriver Milhøj i en kommentar.

Økonomer anslår ledigheten i USA til å være mellom 15 og 20 prosent. Ikke siden den store depresjonen på 1930-tallet har tallene vært like høye, skriver Marketwatch. Investorene tok imidlertid tallene med en klype salt, og terminkontraktene flyttet ikke nevneverdig på seg etter tallene ble sluppet. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.