Det så veldig lyst ut. Tesla, som innfridde markedets forventninger da selskapet leverte regnskapet for første kvartal onsdag kved, steg hele ti prosent fra start. Alle de tre indeksene var klart i positivt farvann med en oppgang på mellom 0,7 og 1,2 prosent.

Men så mistet Wall Street piffen og vaket rundt null før varselet om kraftig renteheving kom.

0,5 prosent opp i mai

Jerome Powell, styrelederen for den amerikanske sentralbanken Federal Reserve (Fed), sa at aggressive renteøkninger er mulige så tidlig som neste måned for å få ned inflasjonen som nå ligger på rundt 8,5 prosent.

«Det er passende etter mitt syn å bevege seg litt raskere med renteheving», sa Powell da han deltok i et panel i Det internasjonale pengefondet, IMF.

Han antydet at sentralbankens styringsrente kan bli økt med 0,5 prosentpoeng i mai.

«Jeg vil si at 50 basispunkter vil være på bordet på mai-møtet», sa han ifølge CNBC.

«Målet vårt er å bruke verktøyene våre for å få etterspørsel og tilbud tilbake i takt, slik at inflasjonen går ned uten at det fører til en resesjon. Jeg tror ikke du vil høre noen i Fed si at det kommer til å bli enkelt. Det kommer til å bli veldig utfordrende», sa Powell.

Da steg renten på den såkalte tiåringen, statsobligasjonen med ti års løpetid, ni basispunkter til 2,92 prosent. Det er det høyeste siden 2018.

Og børskursene falt tungt. Den teknologitunge Nasdaq-indeksen stengte klokken 22 norsk tid ned 2,1 prosent, industriindeksen Dow Jones ned 1,1 prosent og den brede S&P500-indeksen falt 1,5 prosent.

Og Teslas, som altså startet dagen med en kursoppgang på over ti prosent, endte til slutt opp langt mer forsiktige tre prosent.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.