Desember har så langt vært miserabel for investorene på børsen. Julemåneden gir vanligvis oppgang på børsene, men så langt i år er den brede S&P 500-indeksen ned omtrent seks prosent, tynget av resesjonsfrykt, inflasjon og haukene i den amerikanske sentralbanken.

Tirsdag noterte alle de tre ledende amerikanske børsindeksene en liten oppgang. Denne oppgangen var helt marginal, men den brøt en flere dager lang rekke med sammenhengende børsfall.

Onsdag åpnet alle indeksene opp, og oppgangen forsterket seg bare utover ettermiddagen. Slik stengte nøkkelindeksene på Wall Street:

  • Den brede S&P 500-indeksen stengte opp 1,49 prosent.
  • Teknologiindeksen Nasdaq steg 1,54 prosent.
  • Den industritunge Dow Jones-indeksen handlet opp 1,6 prosent.

Børsoppgangen kommer etter at det blant annet ble offentliggjort overraskende positive tall for amerikanske forbrukeres tillit til økonomien før børsene åpnet onsdag.

Nike stiger

Sportsutstyrsgiganten Nike er blant børsvinnerne onsdag etter at selskapet meldte om bedring på alle fronter. Selskapet har økt salg og større marginer, og har også klart å kvitte seg med overflødig lagerbeholdning. Aksjen var opp over 13 prosent rett etter at handelen startet i New York, og holdt seg på dette nivået utover ettermiddagen og stengte opp 12,19 prosent.

Tesla-aksjen var opp etter at eier Elon Musk natt til onsdag endelig bekreftet at han går av som Twitter-toppsjef, så snart han «finner noen som er tåpelig nok» til å overta jobben, som han skriver på Twitter.

Ved stengetid onsdag hadde var Tesla-aksjen ned 0,17 prosent. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.