Teknologiaksjene tok igjen ledelsen på Wall Street torsdag. Dagen startet med bredt børsfall etter nye smitterekorder i USA, men snudde underveis.

Slik stengte børsene:

  • Industritunge Dow Jones, med noen titalls utvalgte aksjer, steg 0,15 prosent
  • Den brede samleindeksen S&P 500, som består av de 500 viktigste og største børsnoterte selskapene i USA, steg 0,39 prosent.
  • Teknologitunge Nasdaq steg 0,87 prosent.

Snuoperasjonen på børsene skjedde etter at republikanernes leder i Senatet, Mitch McConnell, har godtatt å gjenoppta forhandlingene med demokratene om en ny stimulipakke i USA. Det er flere måneder siden Kongressen godkjente forrige krisepakke, for å bedre økonomien som følge av koronakrisen.

Tesla fortsetter oppgangen

Teknologi-aksjene har ledet an i handelen.

Tesla-aksjen nådde all-time high torsdag, og for en kort periode ble aksjen handlet for 507.75 dollar, ifølge CNBC.

Tesla har opplevd stor oppgang på Wall Street etter at det ble kjent at aksjen tas opp i den viktige S&P 500-indeksen. Å bli en del av S&P 500, betyr at mange indeksforvalterne nå må kjøpe aksjen inn i sine porteføljer, typisk når kundene har blitt lovet en aksjeavkastning lik S&P 500-indeksen.

Da børsene stengte kostet en Tesla-aksje 499,27 dollar, og dagens stigning endte på 2,6 prosent.

– Må vurdere økende smitte mot gode vaksinenyheter

De siste ukene har det vært markant oppgang på børsen etter oppløftende vaksinenyheter. Onsdag meldte Pfizer og Biontech at deres vaksinekandidat har nådd 95 prosent effektivitet- samme som Moderna sin.

Men koronastatistikken blir stadig dystrere, og flere lokale myndigheter har stengt ned samfunnet igjen i USA. Skolene i New York stenge dørene torsdag.

– Markedene må vurdere økende smitte mot gode vaksinenyheter. Amerikanske aksjemarkeder ser ut til å tynges av smittetallene, og S&P500 falt med 1,2 prosent i går, skriver seniorøkonom i DNB Markets Knut A. Magnussen i sin morgenrapport torsdag.

Han trekker frem at selv om det i Europa vises tegn til bedring i flere land, er det ikke aktuelt å avslutte perioden med nedstengning enda.

– Utviklingen på smittefronten tilsier at den økonomiske utviklingen vil forverre seg på kort sikt. Samtidig kommer det stadig gode nyheter på vaksinefronten, som vil bidra positivt utover i 2021, skriver han. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.