Etter at samleindeksen S&P 500 tirsdag kveld norsk steg til sitt høyeste punkt siden september, var det onsdag ettermiddag svak nedgang i førhandelen for de toneangivende indeksene på Wall Street.

Markedet ventet onsdag spent på referatet fra sentralbanken Federal Reserves siste rentemøte i starten av november, der styringsrenten i USA ble satt opp med 0,75 prosentpoeng for fjerde møte på rad.

I etterkant av offentliggjøringen av referatet tiltok oppgangen på Wall Street, en oppgang som stod seg ut handelsdagen.

  • S&P 500 steg 0,6 prosent.
  • Nasdaq steg én prosent.
  • Dow Jones steg 0,3 prosent.

I referatet gikk det blant annet frem at rentekomiteen tror det snart kan bli «passende» med mindre renteøkninger fremover.

Fallende prisvekst

Fed signaliserte i september en rentetopp på 4,6 prosent i løpet av neste år, men sa i starten av inneværende måned at rentetoppen kan komme til å bli høyere enn først antatt.

– Det er altfor tidlig å begynne å snakke om å pause renteøkningene. Det er langt igjen. Vi vet ikke hvor høyt rentene skal, men de skal videre opp basert på innkommende data, sa sentralbanksjef Jerome Powell.

Styringsrenten i USA ligger i skrivende stund i intervallet 3,75 til fire prosent.

I ukene etter rentebeskjeden har arbeidsmarkedstall, ofte omtalt som «månedens viktigste», kommet inn langt sterkere enn ventet, mens inflasjonen i oktober ble noe lavere enn ventet på 7,7 prosent på årsbasis.

Det var en tydelig nedgang fra september, da prisveksten var på 8,2 prosent, og vesentlig lavere enn i juni da den var på ni prosent.

– Fed vil gå ned til hevinger på 0,5 prosent. Nå kan Fed potensielt gå til enkelthevinger, dersom økonomien begynner å sakke akterut enda kjappere, sa porteføljeforvalter Olav Chen i Storebrand.

Oppkjøpsrykter

Den engelske fotballklubben Manchesteer United, som er børsnotert i USA, steg til slutt 26 prosent etter at Glazer-familien tirsdag bekreftet at det vurderer «strategiske alternativer» for sitt eierskap.

Det tyder på at klubben kan komme til å selges de nærmeste månedene.

Ifølge flere internasjonale medier, blant annet Financial Times, er Glazer-familien på jakt etter friske penger, og det vurderes også et salg av hele klubben.

Investeringsfirmaet Raine Groupe, som også håndterte Roman Abramovitsj' salg av Chelsea tidligere i år, har blitt hyret som rådgiver, skriver The Guardian. Glazer-familien har eid Manchester United i 17 år.

Ifølge Forbes er klubben verdsatt til 4,6 milliarder dollar, nesten det dobbelte av markedsverdien på børs.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.