71-årige Bob Iger er tilbake på sjefskontoret i Walt Disney, bare et år etter at han pensjonerte seg. Iger satt i ledelsen i underholdningsselskapet i over to tiår, først som styreleder fra 2000 til 2005, og som administrerende direktør fra 2005 til 2021.

Iger hentes nå tilbake for å løfte tilliten til selskapet, og han starter i jobben med én gang. Dette syntes umiddelbart vellykket og aksjekursen steg nesten ni prosent i åpningsminuttene på børsen. I 21.30-tiden norsk tid har den kraftige oppgangen avtatt noe. Aksjen steg over seks prosent.

Bredt fall

Det var ellers behersket stemning på de amerikanske børsene mandag. Da Wall Street stengte så nøkkelindeksene slik ut:

  • Den brede S&P 500-indeksen falt 0,39 prosent.
  • Den industritunge Dow Jones-indeksen falt 0,13 prosent.
  • Teknologiindeksen Nasdaq falt 1,09 prosent.

Dette er en forkortet uke på de amerikanske børsene, som holder stengt torsdag på Thanksgiving. Nær sagt som vanlig retter investorene også denne uken oppmerksomheten mot sentralbanken og nye makroøkonomiske signaler om renter og inflasjon. Tirsdag skal to ledende Fed-sjefer holde taler som vil bli fulgt med argusøyne blant alle som følger med i markedene.

Denne uken legger flere av de store amerikanske varehuskjedene frem resultater, som Best Buy, Nordstrom, Dick’s Sporting Goods og Dollar Tree. Resultatene vil også gi en pekepinn om handlelysten hos amerikanske konsumenter, som er helt avgjørende for den økonomiske veksten fremover.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.