Investorer avventet data for industriordre for august og ISM-tjenester for september for tegn på utviklingen i veksten etter at nylige rapporter har trigget en resesjonsfrykt.

Det endte med et nytt skudd for baugen:

De amerikanske innkjøpssjefenes forventningsindeks (ISM) for tjenesteytende sektor var 52,6 i september.

På forhånd var det ventet en indeks på 55,0, ifølge Direkt Makro.

Tallet fikk indeksene til å rase nedover, men bare for en kort stund. En time senere var indeksene i pluss igjen.

Av makrotall publisert før åpning viste antallet førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA (jobless claims) 219.000 i forrige uke, ifølge statistikk fra det amerikanske arbeidsmarkedsdepartementet. Det var på forhånd ventet 215.000.

For øvrig fokuserte markedene på nyheter om at USA planlegger å innføre tariffer tilsvarende 7,5 milliarder dollar i fly, matvarer og andre varer fra EU.

Tesla faller etter at selskapet leverte 97.000 biler i tredje kvartal, litt lavere enn konsensusestimatet på 97.477 biler. JMP Securities har nedgradert anbefaling på Tesla-aksjen til markets perform fra outperform.

GoPro handles bratt ned. Selskapet kuttet estimatene for inntekter og profitt for resten av året, der de siterer utsettelser i produksjonen av Hero8 Black-kameraer som hovedårsak.

Ellers har AirBnB hyret Morgan Stanley og Goldman Sachs som felles hovedrådgivere før en planlagt børsnotering neste år, skriver Reuters og viser til personer med kjennskap til saken.

Slik endte nøkkelindeksene torsdag:

* Dow Jones er opp 0,47 prosent til 26.202 poeng.

* Nasdaq Composite er opp 1,12 prosent til 7.872 poeng.

* S&P 500 er opp 0,80 prosent til 2.911 poeng.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.