Nøkkelindeksene i USA steg fra børsåpning tirsdag, blant annet etter signaler om stimulitiltak i Kina natt til tirsdag. Men et stykke ut i handelen var alle de tre toneangivende indeksene i minus. Der holdt de seg ut dagen, selv om fallet var svakt.

President Donald Trump skrev på twitter tirsdag at svært lav inflasjon i USA er «en vakker ting», samtidig som han på nytt kritiserte Federal Reserve for høye renter.

Produsentprisene i USA var opp 0,1 prosent i mai 2019, sammenlignet med måneden før. Capital Economics skrev i en oppdatering at tallene ved første øyekast ser ut til å bekrefte at inflasjonspresset i den amerikanske økonomien fortsatt er uvanlig svakt. Ser man forbi hovedtallene derimot, er det beviser for en innhenting av underliggende prispress i PPI-konsumtjenester som peker mot at Federal Reserves foretrukne PCE-inflasjon stiger mot målet på to prosent, ifølge analysehuset.

Facebook og Amazon steg, det gjorde også Alphabet og Netflix. Blant annet har Facebook blitt oppgradert til kjøp fra tidlige nøytral-anbefaling av Moffett Nathanson, ifølge CNBC.

Slik endte nøkkelindeksene i USA tirsdag:

* Dow Jones er ned 0,05 prosent til 26.049 poeng.

* Nasdaq Composite er ned 0,01 prosent til 7.823 poeng.

* S&P 500 er ned 0,03 prosent til 2.886 poeng.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.