Amerikanske børser falt onsdag, samtidig som de fleste globale markedene handles lavere.

Dagens utvikling kommer samtidig som markedene følger nøye med på utviklingen i handelskonflikten mellom USA og Kina, etter at USAs president Donald Trump på tirsdag sa at han ikke vil fullføre en avtale med Kina med mindre kineserne godtar vilkår som er forhandlet frem tidligere i år.

Oljeprisen falt videre i dag samtidig som EIA blant annet har kuttet oljeprisanslagene sine for 2019.

Byrået venter nå en WTI-pris på 52,29 dollar per fat, mot tidligere 62,79 dollar.

E&P-selskaper falt markert ved europeiske børser i dag og både ExxonMobil og Chevron falt.

Advarer teknologiselskapene

Det amerikanske justisdepartementets antitrust-sjef Makan Delrahim advarte under en tale tirsdag en rekke store teknologiselskaper og sa at lavere priser og gratis produkter ikke vil beskytte digitale monopolister mot granskning, ifølge Financial Times.

Både Amazon og Facebook falt på uttalelsen.

På makrosiden kom det amerikanske KPI-tallet for mai inn på opp 0,1 prosent i mai, sammenlignet med måneden før. På årsbasis var prisene opp 1,8 prosent. Kpi var ventet å være opp 0,1 prosent på månedsbasis og opp 1,9 prosent på årsbasis, ifølge Reuters.

Konsumprisene eksklusiv mat- og energipriser var opp 0,1 prosent på månedsbasis, og opp 2,0 prosent mot samme måned året før. Eksklusiv mat- og energipriser var indeksen ventet å være opp 0,2 prosent på månedsbasis, mens årsveksten var ventet å være opp 2,1 prosent.

Slik endte nøkkelindeksene i USA onsdag:

* Dow Jones er ned 0,17 prosent til 26.006 poeng.

* Nasdaq Composite er ned 0,38 prosent til 7.795 poeng.

* S&P 500 er ned 0,20 prosent til 2.880 poeng.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.