Amerikanske børser falt torsdag, samtidig som fokus gikk fra handelsspenninger og mot kvartalsrapporter.

– Handelsspenningene mellom Kina og USA har avtatt, eller så kan det være vi ser et avbrekk på en langvarig disputt. Men vi tviler på at det vil bli tilbakevendende intenst fyrverkeri av samme natur som vi har sett de seneste ukene, sier direktør for global strategi Gaurav Saroliya i Oxford Economic til Financial Times.

På selskapssiden har blant annet Procter & Gamble (P & G) rapportert kvartalsresultater, der det ble meldt om et resultat per aksje fra kjernevirksomheten omtrent på linje med konsensus på forhånd. Videre endrer selskapet guiding for eps-veksten til 6–8 prosent for 2018-regnskapsåret, fra tidligere 5–8 prosent.

P & G har i dag også opplyst at det har kjøpt Mercks forbrukerhelsevirksomhet for 3,4 milliarder euro.

Amazon får et løft

Transocean kom etter stengetid onsdag med sin kvartalsvise flåteoppdatering, der selskapet blant annet meldte om en ordrebeholdning på 12,5 milliarder dollar per 18. april 2018.

Evercores estimater på selskapet forblir i stor grad uendret etter oppdateringen, men meglerhuset kommenterer at markedet for harsh environment semi-rigger med dypvannskapasitet strammer seg til.

Videre fikk Amazon-aksjen et løft, samtidig som konsernsjef Jeff Bezos på onsdag avslørte at selskapet nå har mer enn 100 millioner Amazon Prime-abonnenter.

Slik endte nøkkelindeksene i USA torsdag:

* Dow Jones - ned 0,34 prosent til 24.664 poeng.

* Nasdaq Composite - ned 0,78 prosent til 7,238 poeng.

* S&P 500 - ned 0,57 prosent til 2.693 poeng.(Vilkår)

Proffe sykkelben? Barber leggene!
Glattbarberte sykkelben er et sikkert vårtegn. Slik får du et godt resultat.
03:10
Publisert: