Alle de store amerikanske flyselskapene åpner opp på Wall Street. Vaksineringen i USA går nå for fullt, og folk begynner å se en ende på pandemien. Flybookingene i USA var torsdag og fredag og gjennom helgen de høyeste siden mars i fjor, altså rett etter at pandemien stengte ned mye av reiselivet.

Mye av bookingene gjelder for sommeren.

Selv om bookingene nå er høyere enn ifjor, ligger de fortsatt 45 prosent lavere enn på denne tiden i 2019. Det er dermed fortsatt et stykke frem til situasjonen før koronaen rammet.

American Airlines åpner opp 6,5 prosent, Delta Air Lines er opp 3,3 prosent og United Airlines åpner handelen opp 5,3 prosent.

Flat åpning

De ledende amerikanske børsindeksene åpner eller nokså flatt. Slik ser det ut rett etter åpning:

  • Industriindeksen Dow Jones er opp 0,3 prosent.
  • Teknologiindeksen Nasdaq er uendret.
  • Den brede S&P 500-indeksen er opp 0,1 prosent.

Farmasiselskapet Astrazeneca, som har fått mye negativ oppmerksomhet om sin koronavaksine de siste dagene, var svakt opp 0,3 prosent rett etter åpning på Nasdaq.

Teslas «TechnoKing» imponerer ikke

Tesla-aksjen er ned en knapp prosent rett etter åpning. Markedet er åpenbart lite begeistret for toppsjef Elon Musks siste sprell, der hans nye offisielle tittel i selskapet er «TechnoKing of Tesla».

2020 ga dem det største rikdomshoppet i historien
Til tross for alle verdens utfordringer i 2020: De 500 rikeste hadde det største formues-hoppet i historien til Bloombergs milliardærindeks. Jeff Bezos og Elon Musk er to gode eksempler.
01:14
Publisert:

Finansdirektør Zach Kirkhorn har fått den nye tittelen «Master of Coin».

Kinokjeden AMC Entertainment er opp over 12 prosent på optimisme om at koronaen snart er over og smitteverntiltakene fjernes. AMC har lagt frem planer om gjenåpning av en rekke av sine kinoer i USA.

Cruiserederiet Carnival er opp over fire prosent etter at toppsjef Arnold Donald signaliserte at rederiet håper å ha hele flåten i full drift igjen mot slutten av året.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.