Amerikanske børser endte opp onsdag, samtidig som politiske forhold mellom USA og Nord-Korea fortsetter å prege markedet.

På den geopolitiske fronten truer Nord-Korea med å trekke seg fra den planlagte konferansen med USA dersom amerikanerne fortsetter å presse landet til avslutte atomvåpenprogrammet, ifølge Financial Times.

- Dersom de prøver å stille oss opp i et hjørne og presse oss til å gi opp atomvåpen vil vi ikke lenger være interessert i en slik dialog. Vi vil bli nødt til å revurdere hvorvidt vi vil delta i de kommende samtalen, sier Nord-Koreas viseutenriksminister Kim Kye Gwan.

Den geopolitiske risikoen stiger igjen

Analytiker Richard Perry i Hantech Markets sier den geopolitiske risikoen stiger igjen, som følge av den overnevnte nyheten, ifølge Marketwatch.

- Kim Jong-un er åpenbart misfornøyd med deatomiseringsprogrammet. Men så langt har det kun vært mindre bevegelser til trygge havner, sier han.

På makrofronten viste amerikanske boligbyggingstall for april en nedgang på 3,7 prosent på månedsbasis, som ventet.(Vilkår)


Slik endte nøkkelindeksene i USA onsdag:
Her blir millioner av kroner til støv
Disse sedlene går ut på dato 30. mai. I kjelleren hos Norges Bank kvernes de gamle sedlene opp til støv.
00:54
Publisert: