Siden toppene for de tre toneangivende indeksene på Wall Street i starten av juni, har det amerikanske aksjemarkedet gått mer eller mindre «bortover» gjennom sommeren og på starten av høsten. Stemningen har fortsatt å være preget av korona og mangel på en ny krisepakke fra amerikanske myndigheter. Blant annet.

Torsdag ser det slik ut ved stengetid på Wall Street:

  • Teknologitunge Nasdaq steg 0,19 prosent.
  • Samleindeksen S&P 500 steg 0,52 prosent.
  • Industriindeksen Dow Jones steg 0,55 prosent.

I tillegg kryper presidentvalget i USA stadig nærmere og det gjenstår fortsatt én debatt mellom president Donald Trump og Demokratenes kandidat Joe Biden. Den skal avholdes natt til fredag norsk tid.

Krisepakke

Oppgangen på Wall Street torsdag kommer samtidig som at Nancy Pelosi, lederen i Representantenes Hus i den amerikanske Kongressen, har hintet om at en ny krisepakke nærmer seg.

Hun og finansminister Steven Mnuchin har diskutert en mulig ny krisepakke i flere uker, og det har vist seg vanskelig for demokratene og republikanerne i Kongressen å finne en løsning som begge parter kan leve med.

Pelosi uttalte ifølge en rekke amerikanske medier torsdag at «det nesten er klart», men understreket at det fortsatt er uenighet på noen nøkkelpunkter.

Resultatrush

Idet oktober nærmer seg slutten begynner også en ny resultatsesong. Elbilprodusenten Tesla la frem sine tall onsdag, og kunne konstatere det femte kvartalet på rad med lønnsomhet. Tesla-aksjen steg 0,75 prosent torsdag.

Video- og bildedelingsappen Snapchat la frem tredjekvartalstall tirsdag, det samme gjorde strømmegiganten Netflix.

For førstnevnte ble kvartalet svært gledelig. Selskapet knuste analytikernes forventninger og kunne vise til 238 millioner daglig aktive brukere, noe som var en vekst på 17 prosent fra samme periode i fjor. Eierselskapet Snap Inc. slo til med toppnotering på børsen dagen etterpå.

Netflix fikk, som ventet, en brems i antall nye betalende kunder. Torsdag falt aksjen 0,8 prosent, mens Snapchat steg syv prosent til nok en ny toppnotering.

Torsdag fortsatte resultatsesongen med blant andre telegiganten AT&T som la frem bedre tall enn ventet, mens flyselskapet Southwest Airlines tapte mindre enn analytikerne spådde på forhånd, ifølge CNBC.

Drikkevaregiganten Coca-Cola så sin omsetning falle med ni prosent, etter at korona ifølge selskapet har slått negativt ut for etterspørselen etter brus. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.