Tesla opplyste fredag at selskapet kutter arbeidsstyrken med syv prosent, med et mål om å øke produksjonshastigheten av Model 3 og gjøre flere produksjonstekniske forbedringer i de kommende månedene.

– Et høyere volum og forbedringer av produksjonsdesign er avgjørende for at Tesla skal klare å produsere model 3 til 35.000 dollar, og fortsatt være et levedyktig selskap. Det er ingen annen måte, skriver Musk.

Tesla-aksjen falt 13 prosent på nyheten.

– Å forsøke å bygge rimelige, rene energiprodukter i en nødvendig mengde krever ekstrem innsats og ubøyelig kreativitet, men å lykkes i vårt oppdrag er viktig for å sikre at fremtiden er god, så vi må gjøre alt vi kan for å fremme årsaken, skriver Musk.

I uttalelsen varsler Musk at overskuddet i fjerde kvartal vil bli lavere enn i tredje kvartal, da Tesla endte med et overskudd på fire prosent.

– Foreløpige resultater indikerer at vi fortsatt vil få et overskudd i fjerde kvartal etter GAAP-standarden, men lavere enn tredje kvartal.

Netflix faller på kvartalstall

Ellers endte Netflix-aksjen ned fire prosent fredag etter at strømmeselskapet leverte tall for fjerde kvartal etter børsslutt torsdag. Netflix leverte bedre resultat enn ventet, men fikk færre abonnenter enn ventet i perioden og skuffet derfor markedet.

USA-børsene fortsetter oppgangen etter det torsdag kom signaler om mulig fremgang i handelssamtalene mellom USA og Kina.

Torsdag kom The Wall Street Journal med nyheten om at USAs finansminister Steven Mnuchin skal ha foreslått å lette på tollen for kinesiske varer, i et forsøk på å få et gjennombrudd i handelssamtalene. Det amerikanske finansdepartementet uttaler imidlertid at handelssamtalene med Kina «ikke er i nærheten av å være ferdigstilt», skriver TDN Direkt.

Slik endte nøkkelindeksene fredag:

* Dow Jones er opp 1,42 prosent til 24.717 poeng.

* Nasdaq Composite er opp 1,03 prosent til 7.157 poeng.

* S&P 500 er opp 1,36 prosent til 2.672 poeng.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Stein Erik Hagen: – Man må gradvis overføre både kompetanse og ikke minst ansvar. Ansvar er veldig viktig.
01:13
Publisert: