Amerikanske indekser steg torsdag, men ikke mye.

Marketwatch skriver blant annet at det er spekulasjoner blant aksjestrateger om at høyesterettskandidat Brett Kavanaughs høring, kunne komme til å påvirke børsene.

– Mest sannsynlig vil vi se en handel på mindre enn halvparten av det gjennomsnittlige daglige volumet, sier Art Hogan ved B. Riley FBR til Marketwatch, og sammenligner høringen med store idrettsarrangementer som gir tilsvarende fall i aksjehandelen.

Om volumet faktisk gikk ned, er uklart. Kavanaughs høring fortsatte etter at USA-børsen stengte torsdag.

– For en forferdelig handelsuke. De tok første dagene var så kjedelige fordi man ventet på Fed, og nå har vi Kavanaugh på torsdag, og ingen gjør noe på fredager uansett, sier Michael Antonelli, en trader hos R.W. Baird & Co, ifølge Marketwatch.com.

Ellers viste tall for bruttonasjonalproduktet (bnp) i USA torsdag en oppgang på 4,2 prosent i andre kvartal 2018 målt i årlig takt, som dermed ikke ble revidert fra den tidligere rapporterte oppgangen på 4,2 prosent.

Tallet for nye arbeidsledighetssøkere steg med 12.000 til 214.000 personer i uke 38, mot ventet 210.000 nye søkere.

Onsdag hevet Federal Reserve renten i USA, helt i tråd med forventningene. Samtidig varslet sentralbanken at renten vil bli hevet igjen i desember og tre ganger til i 2019.

Slik endte nøkkelindeksene torsdag:

* Dow Jones er opp 0,21 prosent til 26.440 poeng.

* Nasdaq Composite er opp 0,43 prosent til 8.042 poeng.

* S&P 500 er opp 0,28 prosent til 2.914 poeng.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

– Man skal aldri undervurdere politikeres evne til å rote det skikkelig til
DNs kommentator Kjetil Wiedswang om tre brexit-løsninger.
02:11
Publisert: