Nøkkelindeksene på Wall Street startet ukens siste handelsdag med fall. I 18.30-tiden snuste teknologitunge Nasdaq på et fall på hele to prosent. Indeksen hentet seg derimot inn og dagens laveste punkt forble et fall på 1,9 prosent.

En ellers tøff uke endte til slutt med fall for de tre nøkkelindeksene:

  • Brede S&P 500 falt 0,72 prosent
  • Industridominerte Dow Jones 30 falt 0,45 prosent
  • Teknologitunge Nasdaq Composite falt 0,9 prosent

Det brede fallet fredag førte til at S&P 500 endte med et fall på rundt 4,7 prosent denne uken sett under ett. For Dow Jones 30 ble fallet på rundt 4,1 prosent, mens Nasdaq falt 5,4 prosent for Nasdaq Composite.

Forsterket resesjonssignal

Samtidig har rentene på amerikanske statsobligasjoner steget. Bloomberg skriver at renten på amerikanske statsobligasjoner med to års løpetid nå er på det høyeste nivået siden 2007 – samtidig som renten på tiårige amerikanske statsobligasjoner har steget noe mindre.

Dette forsterker inverteringen mellom rentekurven for disse to statsobligasjonene – og forsterker dermed det som er sett på som et resesjonssignal i USA.

Dette er grafen som kan varsle resesjon i USA dnPlus

Fraktgigant stuper på børs

Etter at handelen stengte torsdag, meldte fraktgiganten FedEx at selskapet setter i verk betydelige kostnadskutt, som en konsekvens av svake fraktvolum globalt – og aksjekursen raser fra start fredag. Fedex-aksjen endte med et stup på 21,39 prosent.

CNBC skriver at det faktum at frakt-aksjer ofte blir sett på som en ledende økonomisk indikator kan bidra til et bredt fall fredag.

– Globale fraktvolum gikk ned som følge av at de makroøkonomiske trendene ble betydelig verre i forrige kvartal, både internasjonalt og i USA, sa konsernsjef i FedEx, Raj Subramaniam torsdag.

Uttalelsen kom i forbindelse med at offentliggjøring av tallene for første kvartal i selskapets avvikende regnskapsår. I kvartalsrapporten trakk selskapet også tilbake sine inntjeningsestimater.

FedEx planlegger nå blant annet å stenge 95 kontorer, utsette ansettelsesprosesser, kutte ned på flyreiser og kansellere flere prosjekter.

Subramaniam uttalte også i et intervju med CNBC mandag at han regnet med økonomien ville gå inn i en «verdensomspennende resesjon». (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.