Ved stengetid på Wall Street så fordelingen på de tre nøkkelindeksene slik ut:

  • Dow Jones opp 0,7 prosent til 35,039 poeng.
  • S&P 500 opp 0,6 prosent til 4,427 poeng.
  • Nasdaq opp 0,8 prosent til 14,895 poeng.

Oljeprisen på et fat nordsjøolje har steget til 71 dollar, etter å ha duppet under 70-tallet torsdag morgen. Tungvekterne som har dratt indeksene oppover torsdag er spillselskapet Penn, kasinoselskapet Wynn Resort, American Airlines og Royal Caribbean Cruises.

Weber Inc ble torsdagens store nyhet – grillprodusenten børsdebuterte med et brak, to uker etter at hovedkonkurrenten Traeger gikk på børs. På det meste steg grillprodusentens aksjer med over 20 prosent.

Det ga selskapet en markedsverdi på nesten 5 milliarder dollar, eller 44 milliarder kroner.

Grillkamp på børs

– Weber grills IPO fyrer opp grillkampen med Traeger, skriver Fox Business.

Ved børsnoteringen var aksjene priset til 14 per aksje, og Weber hentet inn rundt 250 millioner dollar i børsnoteringen. Da Wall Street stengte torsdag kveld norsk tid, ble aksjen omsatt for 16,5 dollar stykket.

Også hovedkonkurrenten Traeger hadde en suksessfull debut på børsen i New York, to uker tidligere. Grillkonkurrenten ble verdsatt til 2,6 milliarder dollar, altså 22 milliarder kroner, og aksjen stiger også torsdag.

Markedet har vært i fyr og flamme etter griller den siste tiden: Weber rapporterer om en økning på 62 prosent i salg, sammenlignet med året før, mens Traeger har solgt 107 prosent mer i årets første kvartal sammenlignet med i fjor.

Grillene koster opptil 17.400 kroner – nå vil selskapet på børs Finans
Selskapet Traeger Inc. er forventet å noteres på New York Stock exchange.
00:58
Publisert:

Nasdaq-rekord

Den teknologitunge indeksen Nasdaq Composite nådde sitt høyeste punkt på ett år, og også Dow Jones Industrial steg i påvente av at «månedens viktigste tall» om arbeidsmarkedet i USA. På to dager har indeksen steget med 200 poeng.

Tall for arbeidsmarkedet blir lagt frem fredag.

Ett av selskapene som gjør det bra er verdens største produsent av metallet litium, Albemarle Corp. President Joe Biden har annonsert at elbiler skal utgjøre 40 til 50 prosent av alle nye bilsalg i USA i 2030. Da trengs det mer litium til batterier, og Albemarle er opp 5,7 prosent.

Robinhood-aksjen synker som en sten etter onsdagens opptur. Ved stengetid i USA er aksjen ned nesten 30 prosent, og gårsdagens opptur er dermed i ferd med å forsvinne. På toppunktet onsdag ble en Robinhood-aksje omsatt for nesten 80 dollar stykket, torsdag vaker prisen rundt 50 dollar.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.