Styret i biltransportrederiet Wallenius Wilhelmsen har utnevnt Lasse Kristoffersen som ny toppsjef i selskapet. Det kommer frem i en børsmelding mandag morgen.

Kristoffersen vil starte i sin nye rolle senest 1. juni 2022.

«Vi er veldig fornøyde med å ønske Lasse Kristoffersen velkommen til Wallenius Wilhelmsen. Med hans bakgrunn og erfaring er vi sikre på at han, sammen med vårt erfarne team, vil fortsette å styrke selskapets konkurransefortrinn, til beste for våre kunder, ansatte, investorer og andre aksjonærer,» uttaler styreleder Rune Bjerke i børsmeldingen.

Kristoffersen kommer fra Torvald Klaveness, der han har vært toppsjef siden 2011. Før det jobbet han blant annet i DNV. Han har en mastergrad fra NTNU.

«Jeg ser frem til å begynne hos Wallenius Wilhelmsen og å bli en del av dets fantastiske team. Jeg er imponert over den globale påvirkningen selskapet har og ser spennende muligheter for de kommende årene. I en verden som avkarboniseres og digitaliseres, er Wallenius Wilhelmsen godt posisjonert for å fortsette å skape nye og bærekraftige løsninger,» uttaler Kristoffersen selv i meldingen.

«Styret har gjennomført en grundig, global søkeprosess for å fylle stillingen. Kristoffersen bringer med seg et vell av erfaring fra shipping, logistikk, teknologi, bærekraft og sikkerhet – en unik kombinasjon som vi tror gjør ham spesielt egnet til å lede Wallenius Wilhelmsen,» fortsetter Bjerke.

Styret takker i meldingen Torbjørn Wist, som har vært selskapets konstituerte toppsjef siden mars i år. Han vil fortsette i rollen frem til Kristoffersen starter.

Analytikerne imponert

Wallenius Wilhelmsen har en markedsverdi på rundt 17 milliarder kroner. Hittil i år har aksjen steget 73,7 prosent på Oslo Børs.

Da selskapet la frem sine tredjekvartalstall tidligere i november, var analytikerne begeistret. Pareto Securities, SEB og DNB Markets oppjusterte alle sine kursmål på aksjen og gjentok sine kjøpsanbefalinger.

Kursmålene ble oppjustert til henholdsvis 60, 55 og 57 kroner. Før børsåpning mandag står kursen i 40,3 kroner.

Pareto skrev at selskapet nok en gang leverte bra, og forventet en retur til sterk fri kontantstrøm og gode utbytter.

SEB skrev at Wallenius Wilhelmsen grunnet det sterke markedet nå er i en bedre situasjon til å forhandle høyere rater når det skal fornye kontraktene for 2022 og 2023.

DNB Markets skrev at tredjekvartalsrapporten «ticked all the boxes» og bekreftet en oppadgående trend. DNB forventet da i likhet med Pareto og SEB sterk etterspørsel de neste årene, i et segment som har vært gjennom nesten et tiår med nedgang. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.