Warren Buffetts Berkshire Hathaway har solgt unna mesteparten av aksjene i investeringsgiganten Goldman Sachs. Det fremgår av dokumenter gjengitt av blant annet FT.

Totalt har Buffett solgt unna 84 prosent av Goldman-aksjene, mens koronakrisen raste i første kvartal i år. Nå gjenstår kun en 0,6 prosent eierpost i selskapet, ned fra 2,9 prosent ved årsskiftet.

Berkshire Hathaway har også solgt seg ned i JPMorgan Chase, om enn noe mindre: Fra en eierpost på 1,94 prosent til 1,88 prosent.

Var storeier

Salget vekker oppsikt fordi Buffett gikk inn med fem milliarder dollar i Goldman under finanskrisen, som bidro til å holde selskapet flytende. Dette gjorde Buffett og Berkshire Hathaway til en av bankens største eiere.

– Vi planlegger å holde en betydelig investering i Goldman Sachs, et firma jeg handlet med for første gang for mer enn 50 år siden, sa Buffett den gang ifølge FT.

Lite tiltro til markedene

I begynnelsen av mai ble det kjent at investortoppen solgte unna så godt som alt av flyaksjer, og gikk langt i å erklære bransjen fallitt i møte med koronakrisen.

Dette var under Berkshire Hathaways generalforsamling. Der gikk det frem at selskapets kontantbeholdning er på utrolige 137 milliarder dollar. Buffett har tidligere vært kjent for å gjøre investeringer i milliardklassen, som da han kjøpte seg opp i Goldman i 2008, men hittil under koronakrisen har han i all hovedsak solgt.

Dette stemmer overens med investorlegendens signaler om at han ikke har tiltro til rekylen i aksjemarkedene som begynte i slutten av mars, drevet av historiske krisepakker fra myndighetene i en rekke land.

Kunne brukt 50 mrd. dollar

Buffet pekte selv på fraværet av det han anser som gode kjøp under generalforsamlingen i begynnelsen av mai:

– Vi er villige til å gjøre noe stort. Jeg mener, du kunne kommet til meg på mandag med noe som involverte 30 eller 40 eller 50 milliarder dollar, og om vi virkelig likte det vi så, så ville vi gjort det, sa han.

Berkshire Hathaways aksje har tapt seg 25 prosent siden krisen begynte i februar. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.