I en børsmelding torsdag kveld skriver Reach Subsea at Wilh Wilhelmsen Holding, et av Norges største rederier, kjøper 21 prosent av Reach Subsea.

Selskapet leverer blant annet undervannsfarkoster drevet fra land, til oljeindustrien og fornybar-sektoren. Selskapets aksjer er verdsatt til totalt 491 millioner kroner på Oslo Børs.

Investeringen fra Wilhelmsen skal bidra inn i et strategisk samarbeid om kommersialiseringen av Reach Remote, ubemannede undervannsmaskiner som skal brukes til inspeksjon og enkle reparasjoner.

Reach-sjef Jostein Alendal.
Reach-sjef Jostein Alendal. (Foto: Javad Parsa)

For en drøy uke siden meldte Reach at det hadde fått et tilbud på 150 millioner kroner fra en ny partner, som selskapet ikke navnga.

Nå er navnet altså kjent. Wilhelmsen-rederiet gjør investeringen ved å betale 150 millioner for nyutstedte aksjer, utstedt kun for rederiet og ikke på det åpne markedet. Wilhelmsen betaler 3,25 kroner per aksje, og tegner seg samtidig for muligheten til å kjøpe nye aksjer til 4 kroner stykket innen de neste tre årene.

Wilhelmsens markante innhugg i Reach gjør Wilhelmsen til like stor eier som dagens største eier, North Energy.

- Wilhelmsen representerer den ideelle industrielle, globale partneren for Reach, til å oppskalere og kommersialisere Reach Remote. Dette partnerskapet vil komme begge selskapene og deres kundebase til gode, sier styreleder Rachid Bendriss i Reach Subsea, og leder i North Energy.

Reach melder samme kveld at selskapet kjøper det norske selskapet Isurvey for 135 millioner kroner. Oppkjøpet er ment å styrke Reach på informasjonshåndtering og informasjonsprosessering. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.