I over to og en halv måned har filmselskapet WR Entertainment forsøkt å hente penger til driften. Det har selskapet ikke lykkes med og nå har styret besluttet å slå selskapet konkurs.

WR Entertainment er filmselskapet som skulle gjøre den norske boksuksessen Morgan Kane til film.

Norwegian-sjef Bjørn Kjos og Arne Blystad har i flere år vært blant selskapets største aksjonærer etter at de våren 2016 gikk inn med et samlet beløp på 27,5 millioner kroner i en emisjon. Med på emisjonen var også WR Entertainments styreleder Frode Foss, som tidligere var finansdirektør i Norwegian og jobbet tett med Kjos.

Nå risikerer Kjos, Blystad og Foss å tape alt.

Bjørn Kjos.
Bjørn Kjos. (Foto: Tommy Ellingsen)

Investortørke

Ett av selskapets største utfordringer har vært rettsdisputten med skuespiller og grunnlegger Gunnar Ryan Wiik og tidligere styreleder i selskapet, James Cardwell. Selskapet har inngått forlik med Wiik, men rettstvisten med Cardwell har ifølge selskapet gjort det uhyre vanskelig å hente penger.

WR hadde nærmest forsøkt alle mulige måter å få inn ny kapital på, og i slutten av forrige uke sa styret at det skulle gjøre et siste forsøk på å hente minst fire millioner kroner gjennom en emisjon.

– De mislykkede kapitalinnhentingene de siste månedene understreket utfordringene og den finansielle risikoen i tidligere styreleders søksmål, der potensielle investorer og aksjonærer ikke engang er villig til å vurdere å investere i WR, skriver selskapet.

Styret valgte å forlenge emisjonen et lite stykke tid på mandag, men tiden var for knapp. Nå går det mot konkurs for det børsnoterte filmselskapet.

Det siste året har aksjen falt 94 prosent.

– Ikke slutten for legenden

– Våre aksjonærer så tidlig det store potensialet i varemerket Morgan Kane og visjonen om å dele karakteren på storskjermen med et verdensomspennende publikum, skriver selskapet i en melding.

– Selv om dette er slutten for WR Entertainment, er det absolutt ikke slutten for legenden Morgan Kane, skriver selskapet videre.

Siste tilgjengelige regnskap fra andre halvår 2018 viser at WR Entertainment gikk 3,2 millioner kroner i underskudd på driften i de seks første månedene av fjoråret. Egenkapitalen var da på 1,5 millioner kroner, mens selskapets samlede gjeld var på 9,1 millioner kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.