WR Entertainment er filmselskapet som skal gjøre den norske boksuksessen Morgan Kane til film. Ett av selskapets største utfordringer har vært rettsdisputten med skuespiller og grunnlegger Gunnar Ryan Wiik og tidligere styreleder i selskapet, James Cardwell.

Selskapet har inngått forlik med Wiik, men rettstvisten med Cardwell gjør det ifølge selskapet uhyre vanskelig å hente penger.

Arne Blystad, Norwegian-sjef Bjørn Kjos og Norwegians tidligere finansdirektør Frode Foss er blant de største aksjonærene i WR Entertainment. Det siste året har aksjen falt 92 prosent.

Alle godtok, med unntak av én

I over to og en halv måned har styret jobbet med å få inn mer penger. Selskapet skal ha mottatt flere alternative løsninger for å få investorer og aksjonærer til å finansiere driften de neste 12 månedene, inkludert rettstvisten med Cardwell og betaling av gjeld.

«Styret har gått igjennom fusjoner, oppkjøp, omvendte oppkjøp, lån, ulike partnerskap og flere egenkapitalforslag fra potensielle investorer», skriver selskapet, som sier at investorene er motvillige til å vurdere en investering i selskapet som følge av rettstvisten og selskapets gjeldssituasjon.

Denne uken skal styret ha vært nære å finne en løsning som kunne munnet ut i et konsortium som garanterte for en kapitaløkning. Alle selskapets kreditorer skal ha gitt sin velsignelse til løsningen med unntak av én.

«En kreditor var ganske enkelt ikke villig til å akseptere aksjer/warrants som betaling for gjelden», skriver WR Entertainment.

«Styrets siste forsøk»

Nå vil selskapet gjøre et aller siste forsøk på å hente pengene som trengs for at driften skal fortsette. Gjennom en rettet emisjon vil WR Entertainment forsøke å hente mellom fire og 9,7 millioner kroner.

Dersom de får hentet 9,7 millioner kroner ventes det at det vil finansiere driften frem til mars 2020. Selskapet vil utstede 48,5 millioner aksjer til kurs 0,20 kroner. Aksjen handles fredag til 1,1 kroner.

«Den rettede emisjonen er styrets siste forsøk på å hente arbeidskapital for å fortsette driften», heter det i meldingen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.