Sportsutstyrsselskapet XXL endte tredje kvartal med oppløftende resultater. Resultatet før skatt ble mer enn firedoblet fra samme periode i fjor.

– Det så veldig bra ut, og da er det spesielt bruttomarginen i kvartalet som var gode i forhold til både forventningene og samme kvartal året før, sier Carl Frederick Bjerke i Arctic Securities.

Bruttoresultatet er hva selskapet sitter igjen med etter at varekostnaden er trukket fra salgsprisen. For selskapet vil høyere salgspris (eventuelt lavere rabatter) og lavere innkjøpspriser være de viktigste måtene å øke denne på, og dermed tjene mer penger.

– Bruttomargin er da resultatet av hvor mange rabatter man har sett i kvartalet sammenlignet med året før.

Venter oppgang

Det rene driftsresultatet, såkalt ebitda - altså før avskrivninger og nedskrivninger er trukket fra, ble 413 millioner kroner i tredje kvartal. I samme periode i fjor var resultatet på 271 millioner kroner. På forhånd var dette ventet til 360 millioner kroner, ifølge estimater TDN Direkt har innhentet fra syv analytikere.

– Ellers ville jeg trukket frem at man for første gang leverer en positiv ebitda i Østerrike, men det nok en gang Norge som er klart det største markedet for XXL, sier Bjerke.

Nå venter han at markedet vil sette pris på kvartalsresultatet når Oslo Børs åpner klokken 09:00.

– Resultatet var bedre enn markedet ventet, og jeg tror aksjen vil opp, sier analytikeren.

Åpner flere butikker i utlandet

Selskapet endte med et positivt driftsresultat i Østerrike for første gang, og så langt i år har XXL signert fire leieavtaler for nye butikker i 2020 der en av disse er i Norge, en er i Sverige og to er i Østerrike. Tre av disse er allerede åpnet, mens den siste er planlagt åpnet i Østerrike i fjerde kvartal.

Selskaper venter å åpne 3-5 nye butikker i året og konsentrere seg om nye butikker i Østerrike, og noen i Sverige. Samtidig vil flere eksisterende butikker nedskaleres.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.