Sportsutstyrskjeden XXL falt nær ti prosent til kurs 36,9 kroner på Oslo Børs torsdag morgen. Det etter at Credit Suisse før børsåpning nedjusterte anbefalingen på aksjen til nøytral fra tidligere outperform, skriver Reuters, ifølge TDN Direkt. Samtidig ble kursmålet senket fra 70 kroner til 44 kroner.

Kursfallet er dårlig nytt for XXL-gründer Øivind Tidemandsen. Han er største aksjonær med i overkant av 32 millioner aksjer gjennom selskapet Dolphin Management. Disse aksjene var før børsåpning verd 1,4 milliarder kroner, men etter kursfallet på morgenen var de barbert med 140 millioner kroner for handelsinvestoren. På ettermiddagen har aksjen hentet seg noe inn og papirtapet er nå på rundt 115 millioner kroner.

XXL har gått på en børssmell i år og investorene har sendt aksjen ned over 55 prosent siden årsskiftet. Det har restulert i at aksjeverdiene til Tidemandsen i XXL er redusert med rundt 1,6 milliarder kroner. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.