Torsdag kom nyheten om at XXL venter et svakt resultat for fjerde kvartal 2019. I en børsmelding trakk de frem dårlig vintervær og sterk konkurranse i bransjen som årsaker.

Reaksjonen lot ikke vente på seg: Fredag var XXL-aksjen i fritt fall fra børsåpning.

I et notat til kundene anbefalte Danske Bank Markets å selge XXL-aksjer. De skrev også at de ventet at aksjen skulle falle mellom 15 og 18 prosent fredag.

Ved børsåpning var aksjen ned 16,5 prosent. Etter en time var aksjekursen ned til 14,6 kroner.

Rett før klokken ett fredag var aksjen fortsatt ned 16,5 prosent, og ved stengetid på Oslo Børs klokken 16.30 fredag ettermiddag er aksjen ned 16,17 prosent. Det betyr at marerittdagen for XXL ender med en aksjekurs på 14,20 kroner, ned fra 16,94 ved stengetid torsdag.

Store papirtap

Det førte til spektakulære papirtap for de største aksjonærene i selskapet.

Til sammen tapte de ti største 249,8 millioner kroner på den første timen etter børsåpning.

En rekke av aksjonærene i XXL har eller har hatt diverse sjefsstillinger i selskapet. Dette har aksjonærene med en relasjon til sportsutstyrkjeden tapt den første timen etter børsåpning fredag.

Disse aksjonærene hadde etter en time et totalt papirtap på 86,8 millioner kroner.

DN har gjentatte ganger prøvd å komme i kontakt med Tidemandsen, uten å lykkes. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.