Sportsutstyrskjeden XXL ble fredag notert på Oslo Børs.

Aksjen steg umiddelbart fra tilbudskursen på 58,00 kroner. I skrivende stund er aksjen verdt 60,00 kroner.

Etter fredagens notering sitter flere av de sentrale medarbeiderne i selskapet på store aksjeverdier i selskapet.

Enkel formel

Administrerende direktør Fredrik Steenbuch eier i overkant av to prosent av selskapet. Aksjeposten hans verdsettes nå til nær 200 millioner kroner på børsen.

- Vi er enkle retailere, som har en enkel logisk tilnærming. Med best effektivitet har du laveste kostnader og da vinner du kundene med de laveste prisene. Det er så enkelt, det er hele formelen, sier Steenbuch i forbindelse med noteringen fredag.

- Hvis de andre følger oss, så går de konk. Derfor gjør de de ikke. Simple logic, legger han til.

Kjeden er etablert i Norge, Sverige og Finland. Nå ser sjefen seg om etter nye markeder å vokse i.

- Tyskland, Østerrike og Sveits er spennende land med fire årstider, sier Steenbuch fredag, men understreker samtidig at det ikke er vedtatt at kjeden skal etablere seg i disse markedene.

Mange millionærer

Steenbuch har i likhet med kjededirektør Anders Fjeld og logistikksjef Geir Nielsen bakgrunn fra Elkjøp, og ble hentet inn av XXL-gründer Øivind Tidemandsen, som også var sentral i oppstarten av Elkjøp.

Fjeld eier rundt én prosent av aksjene i XXL. Hans aksjepost verdsettes nå til over 80 millioner kroner. Kjededirektør Geir Nielsen eier nær to prosent av aksjene og har verdier på nær 160 millioner kroner.

XXL-grunder Øyvind Tidemandsen eier 24,7 prosent av aksjene i XXL etter noteringen. Hans aksjepost er nå verdt over to milliarder kroner.

I emisjonen i forbindelse med noteringen gikk nær 300.000 aksjer til ansatte i selskapet.

- Dette er en stor mulighet til å bli medeiere, sier Steenbuch.

Høyere oljepris

Forøvrig stiger Oslo Børs fra start fredag, etter at hovedindeksen endte ned 2,8 prosent torsdag - den svakeste børsdagen så langt i år.

Oljeprisen er litt opp fredag. Et fat nordsjøolje handles til 3,63 kroner, mens det torsdag ble handlet under 92 kroner per fat.

Hovedindeksen på Oslo Børs er opp 0,95 prosent til 591,27 poeng.

Les også:

Så mye koster XXL-aksjen

XXL overtegnet på under ett døgn

Stor interesse for XXL-aksjen

- Det vil ikke ta mange årene før denne aksjen ser nokså billig ut  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.