XXLs aksjekurs er i en dyp bølgedal, og på rekordlave nivåer etter at sportsutstyrskjeden startet året med et resultatvarsel etter en svak julehandel og desember måned. XXL har vært igjennom stor vekst, men for 2019 venter selskapet nå en fallende omsetning fra året før når er klare.

Siden toppen i oktober 2016 har aksjekursen falt 88 prosent.

Nå er en av de best betalte toppsjefene på Oslo Børs, Frontline-sjef Robert Hvide Macleod, på bunnfiske i aksjen.

Topp 30 i XXL

Ferske aksjonærlister viser mandag at Macleod dukker opp på listen over de 30 største aksjonærene i XXL med 600.000 aksjer i selskapet. Han hadde ingen aksjer ved inngangen til 2019, og dersom alle aksjene ble kjøpt forrige uke tilsvarer det et aksjekjøp for cirka åtte millioner kroner.

Det ville i så fall tilsvart godt over Macleods årslønn som i 2018 var på 5,3 millioner kroner, ifølge årsregnskapet til Frontline Management.

Robert Hvide Macleod ønsker ikke å kommentere saken.

Opsjonsfest i Frontline

Macleod har ledet John Fredriksens tankrederi Frontline i litt over fem år. Hvert år har han vært en av Oslo Børs' best betalte toppsjefer, men det blekner imidlertid sammenlignet med avkastningen han har fått for sine Frontline-aksjer/opsjoner.

Macleod har nemlig sittet med en stor dose opsjoner i rederiet, og etter en ellevill kursoppgang for selskapet utøvde han drøye to uker før jul alle sine 798.000 opsjoner.

Opsjonene hadde en utøvelseskurs på 7,30 dollar (67 kroner), som er prisen Macleod måtte betale for å gjøre opsjonene om til aksjer. Kursen ble satt sommeren 2016. Siden har rederiet steget over 100 prosent – godt hjulpet av høye rater i tankmarkedet.

Da Hvide Macleod utøvde opsjonene sto aksjekursen i 104 kroner, hvilket betyr at Macleod fikk cirka 37 kroner per aksje rett i fôret. Det tilsvarer rundt 30 millioner kroner.

Frontline-sjefen eier nå én million aksjer i rederiet, tilsvarende 114 millioner kroner.

I 2018 hadde Macleod en netto inntekt på 14 millioner, ifølge ligningstallene. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.