Abu Dhabi-indeksen åpner ned 6,8 prosent, mens DP World-aksjen faller 14,9 prosent, melder Bloomberg News mandag.

Flere andre aksjer faller rundt ti prosent, som er grensen før handelen i en aksje stoppes.

Faller har fortsatt utover dagen, og Dhabi-børsen er nå ned over åtte prosent

Står ved bankene
De forente arabiske emiraters sentralbank opplyste søndag at banken vil opprette en likviditetsfasilitet for emiratenes banker, melder Financial Times.

Sentralbanken lovet også å stå ved UAE-bankene og filialer av utenlandske banker.

"Sentralbanken stadfester at banksystemet er sunnere og mer likvid enn for et år siden", heter det i uttalelsen fra sentralbanken.

Samtaler
Myndighetene i Emiratene er samtidig i samtaler med Dubais myndigheter om hvordan de skal svare på bekymringen blant investorene og begrense skaden etter at Dubai World foreslå en frys i sine gjeldsforpliktelser.

Eiendomsarmen av Dubai World, Nakheel, har forfall på fire milliarder dollar på sin islamske obligasjon i januar.

Ifølge FT har markedsaktørene ventet for å se om myndighetene i Abu Dhabi vil intervenere. Abu Dhabi har imidlertid fastholdt at dette er en sak som skal håndteres på føderalt nivå.

Markedene i Emiratene har vært stengt anledning Id, og har første handelsdag etter Dubai Worlds melding på mandag, hvor det ifølge FT er ventet at aksjene faller tilsvarende grensen i aksjemarkedet.

Les også: - Abu Dhabi vil være kresne

Dubai nær kollaps


Her får du alltid oppdaterte børs- og aksjenyheter(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.