Hovedindeksen har siden årsbunnen på 332 poeng 26. mai klatret jevnt og trutt. Oslo Børs fortsatte den gode tendensen og steg fredag.

- Volumet på Oslo Børs er lavt i dag, tynget blant annet av at det ikke publiseres noen viktige nøkkeltall. Aker Solutions kommer noe opp i dag etter å ha falt siden selskapet annonserte avgangen til konsernsjef Simen Lieungh, og det virker som aksjen falt litt vel mye på frykt for et mulig kommende resultatvarsel fra selskapet, sier en meglersjef til TDN Finans.

Men markedet klarte altså ikke å holde koken. Børsen utvikler seg dermed svakere enn de største børsene i Europa som stiger svakt.

- Den finansielle utvikling er viktigere enn de fundamentale forholdene for tiden. De høye og stigende lagernivåene viser at det fortsatt er overtilbud i markedet, sier analytiker Carsten Fritsch i Commerzbank til Bloomberg News.

Det var en blandet utvikling i de asiatiske aksjemarkedene fredag, mens de amerikanske aksjemarkedene åpner opp.

Les også:
- Frykten har falt
Wall Street snur opp

Overkapasitet i seismikk
J.P. Morgan Cazenove mener det er sannsynlig med et overheng av kapasiteten gjennom 2010 i seismikkindustrien. Noe av kapasiteten vil absorberes av undersøkelser som trenger flere streamere, men det er ikke sannsynlig med noe markert høyere priser fremover.

Det er hovedkonklusjon etter at analytiker Amy Wong og Andrew Dobbing har snakket med flere parter i seismikkindustrien på en messe i Barcelona.

Tirsdag publiserte Morgan Stanley et analysenotat med konklusjonen at gjeninnhentingen av prisene i seismikk ser ut til å ha stoppet opp.

"Det viktigste var at vi fant at innhentingen av prisene, som tidligere i år virket å få momentum, har stoppet opp. Vi mener at en innhenting i prisene er nøkkelen til utviklingen blant seismikkaksjene, men dette virker nå å være usannsynlig for nye 6-12 måneder", heter det i notatet.

Thin steg kraftig
Teknologiselskapet Thin Film Electronics har fått EU-sertifisering som bekrefter at Thinfilm MemoryT oppfyller EU-standarden for leketøy. Selskapet har også sikret tilstrekkelig finansiering til å ta produkter til markedet.

Selskaper har mottatt ti millioner kroner fra investorer og har dermed hentet inn 27 millioner kroner i det norske markedet det seneste året.

Aksjen THIN steg 11,6 prosent.

Les: Leketøy-tillatelse sender aksje rett opp

Schibsted-aksjen var blant fredagens vinnere med en kursoppgang på 7,8 prosent.

Oljeprisen faller
WTI-kontrakten steg 0,20 dollar til 76,99 dollar per fat olje. Brent Blend falt 0,56 dollar til 78,12 dollar.

Statoil-aksjen var opp 0,3 prosent til 136,20 kroner

Hovedindeksen på Oslo Børs endte opp 0,15 prosent til 361,86 poeng, og det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 4,0 milliarder kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.