Da handelsdagen var over i Oslo viste fasiten en oppgang på døye prosenten for hovedindeksen. Seismikkaksjer var i skuddet, ikke minst gjaldt det Seabird Exploration som steg kraftig på en kontrakt i Øst-Afrika for skyting av todimensjonal seismikk.

Analytiker Christopher Møllerløkken i SpareBank 1 Markets beregner dagraten selskapet oppnådde til 87.000 dollar per dag. Han skriver i en oppdatering til kunder at det er positivt at sikkerhetskostnader knyttet til blant annet risikoen for piratangrep, blir dekket av oppdragsgiver og dermed kommer i tillegg til dagraten.

Analytiker Jørgen Andreas Lande i Nordea Markets påpeker at opsjonsdelen av kontrakten innebærer et rateløft på ti prosent, som vil medføre en rate på rett under 100.000 dollar per dag.

- Det er sterkt for 2D-seismikk, sier Lande til TDN Finans.

Seabird Exploration steg hele 17 prosent gjennom dagen og endte på 0,55 kroner per aksje.

Kraftig Rec-løft
Resultatsesongen startet for alvor før børsåpning onsdag. Solenergiselskapet Renewable Energy Corp. fikk et ebitda-resultat på 455 millioner kroner i første kvartal, av en omsetning på 2.138 millioner kroner. Det var i henhold til estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans ventet en ebitda på 403 millioner av en omsetning på 2.117.

Kvelden før ble det kjent at Recs gjenværende waferproduksjon i Norge blir stengt i løpet av andre kvartal. Tiltaket er ment å kutte kostnadene og gjøre produksjonen mer konkurransedyktig.

Rec steg 12,4 prosent til 3,4 kroner i løpet av onsdagen omsatt for 62 millllioner kroner.

Les mer: Prisras preger Rec

Storebrand gjorde det også sterkt i handelen onsdag. Aksjen steg 7,2 prosent til 26,78 kroner uten at det kom noen konkrete selskapmeldinger.

Av de ti mest omsatte aksjene på børsen var det kun Statoil som ikke klarte å avslutte dagen i pluss.

Aksjen falt 0,3 prosent til 151,30 kroner etter at det ble omsatt aksjer for 660 millioner kroner.

Oljeprisene er marginalt ned siden gårsdagen. Et fat nordsjøolje med levering i juni handles onsdag ettermiddag til 118,04, en nedgang på 0,13 dollar fra sluttnoteringen tirsdag. Amerikansk WTI-olje koster 103,39 dollar fatet, en nedgang på 0,16 dollar fra igår.

Totalt ble det omsatt aksjer og grunnfondsbevis for 4.492 millioner kroner.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte opp 1,09 prosent til 420,55 poeng.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.