Børsene i USA endte markert opp torsdag, drevet av forventning om at sentralbankene i Europa og USA vil fortsette å støtte veksten selv når den amerikanske økonomien viser tegn til styrke.

Dette etter at børsene i USA falt de første fem dagene i 2015 frem til en markert oppgang onsdag. Alle de tre toneangivende indeksene endte opp nær to prosent.

- Bakrusen etter nyttår er endelig over. Gårsdagens oppgang brøt den nedadgående trenden og har gitt oss en sjanse til å gå imot det svake sentimentet. Dette bør gi positive utslag i markedet, sier forvalter Justin Urquhart Stewart i at Seven Investment Management til Bloomberg News.

Børsene ble drevet av at referatet fra forrige møte i Federal Reserve ikke viste noen endring i rentepolitikken, og samtidig uttrykte optimisme rundt vesten i sysselsettingen. Inntrykket styrkes av fall i jobbless-claims torsdag, skriver nyhetstjenesten.

Antallet førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA (jobless claims) var 294.000 pr 3. januar, mot 298.000 uken før, ifølge sesongjustert statistikk fra det amerikanske arbeidsmarkedsdepartementet offentliggjort, ifølge Bloomberg News. På forhånd var antall førstegangssøkende ventet å være 290.000 personer, ifølge en sammenstilling foretatt av Bloomberg News.

Oppgangen i indeksene i USA forklares også som en reaksjon på en svak start på aksjemarkedet i 2015, ifølge The Wall Street Journal.

Indeksene (sluttkurser)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.