Hermarnud traff perfekt da han 5. mai plukket opp Höegh LNG-aksjen som har gitt en anbefaling på 12,2 prosent siden da. En rekke forvaltere har lagt sin elsk på aksjen og selskapet har full kapasitetsutnyttelse av sine skip etter å ha vunnet en ny kontrakt på hele 20 år. Nå er et nytt skip, samt opsjon på ytterligere en enhet bestilt.

«Markedet for FSRUer er i vekst og vi venter at HLNG vil få sin andel av nye kontraktsinngåelser. Gitt dagens flåte og kontrakter regner vi oss frem til verdivektet egenkapital på NOK 123 per aksje, men oppsiden er betydelig høyere enn dette gitt at selskapet inngår kontrakter innen segmentet for produksjon av LNG til sjøs. Vi gjentar kjøp på HLNG med kursmål NOK 130,» skrev Swedbank da Höegh LNG-aksjen ble tatt inn i porteføljen i starten av mai.

Nå har meglerhuset gått ut av aksjen på kurs 114, og latt det resterende potensialet opp mot 130 kroner bli liggende igjen på gaten.

Å plukke opp Storebrand 12. mai var derimot en bom. Sist uke falt aksjen 6,4 prosent og samlet avkastning siden 12. mai er på 3,8 prosent.

«Storebrand-kursen falt for mye etter Q1-rapporten, pga høyere kostnader og økte avsetninger til langt liv. Kursens ”frikobling” fra lange renter er nå reversert. Vi forventer at 2016 vil representerer en ”bunn” i inntjeningen, da langt liv oppreservering vil avta og inntjeningsveksten i sparesegmentet vil fortsette,» var argumentene da Swedbank tok inn Storebrand i porteføljen.

Meglerhuset regnet med at konvertering av fripoliser ville redusere kapitalbehovet, som riktignok på kort sikt ville ha negativ innvirkning på resultatene, men at det også ville bringe Storebrand raskere til en utbytteposisjon.

Men dette er argumenter som åpenbart ha falt på stengrunn i aksjemarkedet siden kursutviklingen har vært så svak.

Ny aksjer i Swedbanks ukeportefølje er Aker og Scatec Solar.

«Etter noen svake måneder handles AKER aksjen nå til en P/VEK (verdijustert egenkapital) på 0,6. Økt transparens i konsernet og utbyttepolitikken støtter en lavere sum-of-the-parts rabatt enn nåværende 40 prosent. I tillegg har vi kjøpsanbefalinger på AKERs største underliggende eiendeler, Ocean Yield og Det norske oljeselskap. Forutsetter vi Swedbanks prismål for de børsnoterte eiendelene er oppsiden til VEK 89 prosent. Aker lider fortsatt av en urettferdig prising i forhold til svenske peers, og forskjellen i VEK-rabatt er nå på hele 30 prosent. Sist gang spredningen var 30 prosent, i 2009 og 2010, var avkastningen de neste 30 ukene henholdsvis 32 prosent og 44 prosent. Vi mener gapet bør være rundt 20 prosent, hvilket alt annet like indikerer en oppside på 17 prosent,» skriver Swedbank.

Swedbanks ukeportefølje har så langt i år en avkastning på 13,1 prosent, mot markedets 12 prosent.

 

 

 

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.