Oslo Børs er i negativt terreng torsdag der tungvektere som Statoil, Marine Harvest, Yara og Telenor bidrar til utviklingen.

Det John Fredriksen-dominerte brønnteknikkselskapet Archer går imidlertid kraftig mot strømmen etter positive nyheter.

Statoil melder onsdag å ha utøvet opsjoner for tidligere tildelta kontrakter for boretjenester på 17 installasjoner på sokkelen.

Archer, som har kontrakter med Statoil og lisenspartnerne på Statfjord A, B og C-plattformene har fått torårige forlengelser av de opprinnelige fireårskontraktene. Archer får også kontrakter på Njord, Sleipner A, Snorre A og B, samt Visund-plattformen. Ytterligere to toårige opsjoner for forlengelse gjenstår.

- Jeg er svært fornøyd med at den utmerkede innsatsen til vårt boremannskap over de to siste årene har fått Statoils tillit og resultert i tildelingen av denne svært viktige kontraktsforlengelsen for boretjenester på norsk sokkel til Archer, sier plattformdivisjonsdirektør Kenny Dey  i Archer i en melding.

Øvrige selskaper som har fått forlenget sine kontrakter er Odfjell Drilling og KCA Deutag. Samlet verdi på kontraktene er på rundt fem milliarder kroner.

- Leverandørene har vist evne til nytenking og levert gode forslag til fortsatt utvikling av disse tjenestene, og Statoil er positiv til å kunne fortsette arbeidet med alle tre selskapene. Kontraktene vi har nå vil bidra til å opprettholde aktivitet med konkurransedyktige betingelser i en tid der aktivitetsnivået utfordres av lønnsomhet, sier direktør for boring og brønn Geir Tungesvik i Statoil i en separat melding.

Archers nye kontrakter overtas fra Odfjell Drilling, som dermed mister kontrakter på fem plattformer. Markedssjef og leder ved Archers kontor i Storbritannia, Kevin Cowieson, opplyser til Sysla.no at det kan bli aktuelt å overta ansatte fra Odfjell Drilling.

- Vi ønsker gjerne velkommen ansatte derfra, om de ønsker å bli værende på plattformene, sier Cowieson til Sysla.

Odfjell Drilling har i dag 300-400 ansatt i forbindelse med riggene, der tre er i drift og to har borestopp og det kun utføres vedlikehold.

Archer stiger omlag 53 prosent til 4,57 kroner per aksje. Det er likevel over 26 prosent lavere enn ved årsstart. Odfjell Drilling er svakt ned, omsatt til 5,8 kroner per aksje.

Fra USA kommer ferske tall på antall førstegangssøkende til ledighetstrygd klokken 14.30 torsdag.

Hovedeindeksen på Oslo Børs er ned rundt 1,4 prosent til 577,10 poeng.

Følg markedet på DN Investor

Les også: Flere oppsigelser i oljeservice
Ferske tall på privat forbruk: - Det er klart bekymringsfullt

Tror Statoil vil fortsette i Algerie

Norwegian får helse-kontrakt (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Sjekk dette rullestoltrikset
Aaron "Wheelz" Fotheringham ble født med en sykdom som gjør at han ikke kan bruke beina. Man dette har ikke stoppet ham fra å utøve ekstremsport, og i dette klippet gjør han en såkalt "bakflip" med rullestolen sin.
01:09
Publisert: