It-aksjen Atea faller hele 14 prosent nå på formiddagen etter at selskapet publiserte et resultatvarsel. Det er greit nok. Aksjer faller alltid etter resultatvarsler. Det som ikke er greit er Atea-aksjens kursutvikling i ukene før resultatvarselet.

Vi spoler tilbake til torsdag 4. juni. Da handles Atea-aksjen til rett over 89 kroner aksjen, prisingen er stabil og alt ser ut til å være i skjønneste orden. Men etter denne torsdagen skjer en markant svekkelse i aksjekursen som faller fire prosent frem mot 9. juni. Dagen etter varsler Atea at det danske politiet har iverksatt etterforskning av selskapet på grunn av mulig korrupsjon og bestikkelser av kunder.

Kursfallet den dagen er moderat, men aksjen skyter fart nedover i dagene som følger og igår hadde kursen falt til rett under 80 kroner. Det er et fall på over ti prosent siden 4. juni. I dag kommer så Atea-ledelsen med sitt meget kjedelige budskap om betydelig lavere omsetning og inntjening enn tidligere ventet. Resultatene faller i Norge og Danmark på grunn av en svekkelse i disse markedene.

«I tillegg har virksomheten opplevd forsinket etterspørsel fra offentlig sektor etter korrupsjonsetterforskningen i Danmark,» skriver Atea.    

Atea-aksjens kursutvikling stinker, og det skyldes ikke bare mulig bestikkelser i Danmark. Man skal ikke være veldig konspiratorisk anlagt for å se at her er det ugler i mosen og trolig uhyre kursrelevant informasjon på avveie. Oslo Børs må da allerede ha satt sine beste folk på saken for å undersøke bakgrunnen til investorer som har dumpet Atea-aksjer nå i juni.

Også meget interessant er meldingen fra Atea i dag om at tilbakekjøpsprogrammet av egne aksjer iverksettes på nytt. Selskapets ledelse er altså uenig i markedets dom over de svake resultatene og vil nå bruke betydelige midler til å gjøre støttekjøp i aksjen. Vi får håpe Atea-ledelsen får rett i sine vurderinger som er basert på «positive utsikter for virksomheten på mellomlang og lang sikt». 

Ellers vil dette på ny være å søle bort aksjonærenes penger.

    

    (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.