Det amerikanske aksjemarkedet utviklet seg blandet fredag.

Nøkkelindeksene var lenge i positivt terreng mens snudde brått ned etter meldinger om at ukrainske styrker hadde angrepet deler av en russisk væpnet kolonne på ukrainsk jord, ifølge Blooomberg News.

- Man så at markedet steg fordi det var virket som om ting hadde roet seg litt, men denne Ukraina-overskriften endrer det. Børsfallet understreker sensitiviteten og reaksjonene i markedene akkurat nå, sier investeringssjef Walter Todd i Greewood Capital Associates til Bloomberg.

En talsmann for det ukrainske forsvaret uttalte til pressen i Kiev at ukrainske tropper angrep og ødela deler av en militær kolonne som i natt hadde krysset grensen fra Russland gjennom den opprørskontrollerte grenseposten i Izvaryne, ifølge nyhetsbyrået.

En talsmann for det ukrainske forsvarsdepartementet uttaler at trefningene ikke anses som en ny utvikling eller en mulig start på en russisk invasjon, fremgår det. Kjøretøyene var malt hvite for å kamuflere operasjonen som et fredsoppdrag, påpeker talspersonen.

Les også: Ukraina og Russland enige om nødhjelpskolonne

Drikkevareprodusenten Coca-Cola steg nær to prosent. Selskapet uttalte torsdag å ville kjøpe 16,7 prosent av Monster Beverage for 2,15 milliarder dollar. Det betyr at Monster vil bli Coca-Colas satsning innen det raskt voksende energidrikkmarkedet, ifølge TheStreet.com.

Monster-aksjen steg nær 20 prosent i etterbørshandel torsdag. Aksjen er opp over 30 prosent på Nasdaq-børsen.

Amerikanske makrotall svinger imidlertid i begge retninger.

Den amerikanske industriproduksjonen var opp 0,4 prosent på månedsbasis i juli, mens oppgang på 0,3 prosent var ventet, ifølge TDN Finans. Kapasitetsutnyttelse var på 79,2 prosent, som ventet.

Samtidig var aktivtetsindeksen for industriproduksjonen i delstaten New York 14,69 i august, ned fra 25,60 foregående måned. Det var på forhånd ventet en indeks på 20,00, ifølge TDN Finans.

Amerikanske nøkkelindekser ved børsslutt klokken 22.00 norsk tid :


Les også:
NATO: – Russland har krenket Ukrainas grense  
Irakisk sjialeder støtter ny statsminister (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.